Dolar

32,5376

Euro

34,9546

Altın

2.456,62

Bist

9.879,56

Merkel'den Schengen çağrısı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'da serbest dolaşımı öngören Schengen sisteminin işlevini yerine getirmesi konusunda tüm üye ülkelere sorumluluk üstlenmeleri çağrısında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-07 22:56:53

Merkel'den Schengen çağrısı

Sputnik'te yer alan habere göre: Merkel, Romanya Başbakanı Dacian Cioloş ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, sığınmacıların kabul edilmesi konusunda Avrupa'daki ülkelerin dayanışma içinde olması gerektiğini belirtti.

Dayanışmanın karşılıklı olduğunu ifade eden Merkel, "Avrupa Birliği (AB) dış sınırlarının korunması ve sığınmacıların dağıtılması konusunda ortak sorumluluk alındığında Schengen sistemi işlevini yerine getirebilir" şeklinde konuştu. 

Schengen sınırları içinde serbest dolaşımının sürdürülmesi için elden gelenin yapılması gerektiğini vurgulayan Merkel, bundan dolayı göç akınının yönlendirmesi ve düzenlenmesinin öncelik taşıdığını kaydetti.

'HAYATTA KALAMAYACAĞI TEHLİKESİ VAR'

Bazı Schengen ülkelerinde geçici sınır kontrollerinin yapıldığına dikkati çeken Merkel şöyle konuştu: 

"Gerçi geçici sınır kontrollerinin Schengen sisteminde yeri var ama sorunlar çözülmediğinde Schengen'in istediğimiz gibi hayatta kalamayacağı yönünde bir tehlikeyi de içinde barındırıyor. Schengen, Avrupalıların çok değer verdiği bir şey olduğu gibi Avrupa'nın ekonomik büyümesi ve birlikte gelişmesi için de bir faktördür. Bunun için Schengen'i muhafaza etmek için her şeyin yapılması ve Schengen'e üye olmayan ülkelere de üye olma imkanı verilmesi lazım."

Haber Ara