Dolar

32,2794

Euro

34,8015

Altın

2.411,90

Bist

10.267,09

Pakistan'dan Suudi Arabistan'a destek

Pakistan Başbakanı Şerif, Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik herhangi bir tehdide karşı olacaklarını bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-07 22:34:47

Pakistan'dan Suudi Arabistan'a destek

AA'nın haberine göre: Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik herhangi bir tehdide karşı olacaklarını bildirdi.

Pakistan Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Şerif'in resmi temaslarda bulunmak üzere İslamabad'da bulunan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki yakın ilişkiye vurgu yaptığı bildirildi.

Açıklamada, Şerif'in, Pakistan halkının Suudi Arabistan'a derin saygı duyduğu ve Suudi Arabistan halkıyla her zaman omuz omuza duracaklarını vurguladığı, Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik herhangi bir tehdide karşı olacaklarını söylediği kaydedildi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi çağrısında bulunulduğuna değinilen açıklamada, Cübeyr'in, Pakistan Başbakanı Şerif'i, Suudi Arabistan'ın İran ile gerilen ilişkileri konusunda bilgilendirdiği ifade edildi. Açıklamada Şerif'in ise farklılıkların barışçıl yollarla çözülmesi çağrısında bulunarak, bu zorlu zamanda Müslüman birliğinin menfaati doğrultusunda hareket edilmesi çağrısında bulunduğu bildirildi.

Cübeyr'in, Şerif'i, Suudi Arabistan önderliğinde geçen yıl aralık ayında 'teröre karşı kurulan koalisyon' konusunda da bilgilendirdiği belirtilen açıklamada, Şerif'in ise Suudi Arabistan'ın söz konusu inisiyatifini memnuniyetle karşıladıklarını ve ülkesinin 'terörizme karşı mücadele'de her türlü uluslararası girişimi destekleyeceğini söylediği kaydedildi.

Pakistan tarafından daha önce yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmesi kınanmış, başka devletlerin iç işlerine karışmama prensibine ve uluslararası normlara saygı duyulması gerektiği belirtilmişti.

Haber Ara