Dolar

32,5615

Euro

34,9389

Altın

2.446,37

Bist

9.716,77

Kırgızistan'daki olaylarda bir kişi öldü 590 kişi yaralandı

Ülke, oyların çoğunluğunun iktidardaki seçkinlerle bağlantılı iki parti için oy satın alma ve başka ihlallerle ilgili iddialarla kaynıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-06 14:23:50

Kırgızistan'daki olaylarda bir kişi öldü 590 kişi yaralandı

Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu başkanı Nurzhan Shaildabekova, Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, oylamanın sonuçlarının iptal kararının ülkede “gerginliği önlemek” amacıyla alındığını söyledi.

Yetkililerin Pazar günkü parlamento seçimlerinin erken sonuçlarının açıklamasının ardından başkent Bişkek ve diğer şehirlerde kitlesel protestolar patlak vermişti. Ülke, oyların çoğunluğunun iktidardaki seçkinlerle bağlantılı iki parti için oy satın alma ve başka ihlallerle ilgili iddialarla kaynıyor.

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı'nın aktardığına göre polisle çıkan çatışmalarda 590 kişi yaralandı, bir kişi öldü.

Muhalefet Cenbekov'un görevden alınmasını istiyor

download_15

Muhalefet partisinden bazı üyeler, Cenbekov'u devirip yeni bir hükümet kurma planlarını açıkladılar.

Chon Kazat partisi üyesi Maksat Mamytkanov Interfax'a verdiği demeçte, "Sooronbai Cenbekov'un görevinden alınmasını talep edeceğiz."

Ata Meken muhalefet partisinden Zhanar Akayev, “yeni bir başbakan ve halk hükümetinin atanması gerekiyor ve ardından halk seçimi yapılması” gerektiğini söyledi.

Cenbekov bugün muhalefet partilerinin liderlerine "destekçilerini sakinleştirmeye ve onları sokaklardan uzaklaştırma çağrıda bulunarak, "Tüm siyasi partileri ülkenin kaderini siyasi hedeflerinin üzerine koymaya ve yasalar çerçevesinde hareket etmeye çağırıyorum" demişti.

AP

Haber Ara