Dolar

32,5555

Euro

34,9598

Altın

2.459,04

Bist

9.885,69

Kılıçdaroğlu'ndan soruşturma yorumu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, savcılığın açtığı soruşturma için 'Siz kim oluyorsunuz da biz sizden korkacağız?' tepkisinde bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 08:25:56

Kılıçdaroğlu'ndan soruşturma yorumu

Ajansların haberine göre; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz' sözlerine soruşturma başlatmasına ilişkin, "Savcıları harekete geçirmişler. Sanıyorlar ki savcı fezleke düzenleyecek, biz de korkacağız. Siz kim oluyorsunuz da biz sizden korkacağız?" dedi.

Berlin Maritim Otel'de düzenlenen etkinlikte partililere hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerinin demokrasi dedikçe üstlerine gelindiğini ifade ederek, ''Her alanda üstümüze geliyorlar. Dün Türkiye'de Odalar ve Borsalar Birliği'nde bir konuşma yaptım. Buraya geldim. Ben buradayım dünyanın lafını ediyorlar arkamdan. Şunu söyledim, 'Sözüm söz, Türkiye'ye gelince onun ağzının payını vereceğim.' Vereceğim onun ağzının payını. Savcıları harekete geçirmişler. Sanıyorlar ki savcı fezleke düzenleyecek, biz de korkacağız. Siz kim oluyorsunuz da biz sizden korkacağız? Makama bağlı olarak korku alanları yaratmaya çalışıyorlar. Senin makamın ne olursa olsun, benim makamım ne olursa olsun ben haklıysam sonuna kadar direneceğim, ta ki demokrasiyi Türkiye'ye getirinceye kadar'' diye konuştu. 

Almanya'ya birçok kez geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, bu gelişinde ilk kez Türkiye hakkında bu kadar karamsar bir tablo gördüğünü ifade ederek herkeste bir kaygı var olduğunu ancak bu kaygıyı taşıyanların Türk vatandaşlarının aksine yabancılar olduğunu belirtti.

'DOĞRU HABER ALMA KANALLARI KAPATILDI'

Türkiye'de medya özgürlüğünün olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, ''Medya özgürlüğünün olmadığı bir ülkede toplumun özgürlüğü yoktur. Doğru haber alma kanalları kapatılmıştır. Doğru haber yaptı diye gazeteciler hapse atılıyor, onlara kim sahip çıktı? CHP sahip çıktı. Her koşulda yine biz sahip çıkacağız. O gazeteciler geçmişte CHP'yi en acımasız şekilde eleştiriyorlardı'' dedi. 

Türkiye'de işlerinin zor olduğunu ama hiçbir zaman umutsuz olmayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''CHP'nin genlerinde Kuvayı Milliye ruhu vardır, asla unutmayın. En karanlık günlerinde Türkiye'yi nasıl aydınlığa çıkardılarsa yine Türkiye'yi aydınlığa çıkartmaya kararlıyız. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar, bildiğimiz yoldan, demokrasi yolundan, özgürlük yolundan asla vazgeçmeyeceğiz. Ülkemize tam demokrasiyi getireceğiz. Hibrit demokrasi değil, üçüncü sınıf demokrasiyi değil'' şeklinde konuştu.

İki günlük Berlin temaslarını tamamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Türkiye'ye hareket etti.

Haber Ara