Dolar

32,2466

Euro

34,7061

Altın

2.410,11

Bist

10.267,09

AB Bakanı'ndan 'vize' uyarısı

AB Bakanı Bozkır, vize uygulamasında anlaşma sağlanamaması durumunda diğer anlaşmaların tehlikeye gireceğini belirtti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 08:22:14

AB Bakanı'ndan 'vize' uyarısı

Ajansların haberine göre; AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, vizelerin kaldırılmamasının Avrupa Birliği ile üzerinde anlaşılan paketteki diğer unsurları da tehlikeye atabileceği uyarısında bulundu.

Strasbourg'daki temaslarının ardından Brüksel'e geçen Bozkır, Egmont Sarayı'nda Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından ikili, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin AB ile müzakerelere AB Komisyonu'nun, Ankara'nın kriterleri yeterli ölçüde yerine getirdiği değerlendirmesinin ardından başladığını hatırlatan Bozkır, vize serbestisinde de Türkiye'nin kriterleri yeterli ölçüde yerine getirdiğinin tespit edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. 

AB Komisyonu'nun raporunda şartlara değil bazı beklentilere yer verildiğini ifade eden Bozkır, "Eğer bu unsura (terörle mücadele kanunu) ilişkin bazı zorluklar varsa, geçtiğimiz aylarda karar verdiğimiz paketteki diğer unsurlar da muhtemelen tehlikede olacaktır" dedi.

REYNDERS: BAZI ZORLUKLAR SÖZ KONUSU

Didier Reynders, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı'nda alınan kararların uygulanması, bilgi paylaşılması ve yabancı savaşçılar gibi ortak sorunları görüştüklerini ifade etti.

Türkiye ve AB arasında varılan anlaşmanın uygulanmasını da görüştüklerini ifade eden Reynders, terör tanımının değiştirilmesi talebi yüzünden bazı zorlukların söz konusu olduğuna dikkati çekti. Reynders, geriye kalan zorlukların üstesinden gelinmesini umut ettiğini belirtti.

Haber Ara