Dolar

32,2329

Euro

34,9539

Altın

2.408,76

Bist

10.400,48

Şırnak Aydoğan Aydın'a ağladı

Helikopter faciasında şehit olan Tümgeneral Aydın'ın kuzeni AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, 'Çocukluğumuz birlikte geçti. Abi-kardeş gibiydik. Şırnak halkı, halktan hiçbir zaman kopmayan kuzenimin arkasından ağladı' dedi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-08 07:50:46

Şırnak Aydoğan Aydın'a ağladı

Şırnak'ın Şenoba beldesindeki helikopter kazasında şehit düşen kahraman Tümgeneral Aydoğan Aydın, sadece ailesini ve sevenlerini değil, Şırnak halkını da gözyaşına boğdu. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Şırnak halkının da halktan hiçbir zaman kopmayan Tümgeneral Aydın'ın arkasından ağladığını söyledi. Uzun yıllar sınır içinde ve sınır ötesinde PKK'ya ağır darbe vurulan operasyonlarda bizzat görev alan, Diyarbakır, Silopi ve Hakkari'deki şehir çatışmalarında terörisleri hendeklere gömen ve son olarak Kato Operasyonu'nda terör örgütünün lojistiğini darmadağın eden operasyonu yöneten şehit Tümgeneral Aydın'ı kuzeni Yusuf Beyazıt anlattı.

6 AY GELMEDİĞİ OLURDU

Helikopter kazasından sonra hızla bölgeye giden, cenaze törenleri süresince de aileyle birlikte taziyeleri kabul eden Beyazıt, Meclis'teki özel sohbette, Aydın ile abi-kardeş gibi olduklarını söyledi. sık sık telefonda görüştüklerini anlatırken, "Çok samimiydik. Çocukluğumuz birlikte geçti" dedi. Tümgeneral Aydın'ın, Gökçeada'daki görevi dışında, üstteğmenliğinden bu yana terör bölgelerinde bulunduğunu belirten Beyazıt, "Irak'a, sınır dışı göreve giderdi. Sadece bana haber verirdi. 'Abi, ben göreve gidiyorum. Ailem sana emanet' derdi. Bazen 6 ay gelmediği olurdu. O zamanlarda şehit haberini bekliyorduk. Ama tümgeneral olduktan sonra şehit olacağını beklemiyorduk" diye konuştu.

İFTAR YEMEĞİNDE ACI HİS

Kaza haberini, iftar sırasında aldığını, haberlerde "helikopter düştü" yazısını gördüğünü belirten Beyazıt, şöyle devam etti: "Bazen insan hissediyor. 'İçinde general var mı' diye sordum. Bir helikopter düşünce ilk soru bu sorulmaz. Bunu sordum direkt. Telefona sarıldım. Aydoğan'ı aradım, çalmadı. Telefon cevap vermeyince kendimi boşlukta hissettim. Bir an derin bir yere çekiliyormuş gibi hissettim. 'Helikopterde general varmış' denilince endişelendim, 'Eyvah Aydoğan var' dedim ve 5-6 kez daha Aydoğan'ı aradım. Sonra İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey'i aradım. Süleyman Bey, Etimesgut'tan bölgeye hareket edeceklerini söyleyince hemen ben de hareket ettim" dedi.

PİLOTLARI HEP UYARIRMIŞ

Yusuf Beyazıt, Aydoğan Aydın Paşa'ya ilişkin yürek burkan bir detayı da aktardı. Kaza yerinde yapılan incelemelere katıldığını, uzmanların helikopterin düşme nedeninin "yüksek gerilim hattına takılması" olduğu yönünde bilgi aktardığını anlatan Beyazıt, "Bize verilen brifingde, helikopterin kalkar kalkmaz düştüğü bilgisi verildi. Kaza kırım raporu daha çıkmadı. Aydoğan, helikopterler kalkmadan önce her seferinde pilotları uyarırmış, 'Oğlum, burada yüksek gerilim hattı var, dikkat edin' dermiş. Teknisyenlere de söylermiş, 'Pilotları uyarın' dermiş. Öğrendiğimiz kadarıyla, pilotlar 15 günde bir yenileniyormuş. O gün helikopteri yeni gelen gruptan bir pilotun kullandığını söylediler" şeklinde konuştu. Beyazıt, olaya ilişkin şüphe ve iddiaların hatırlatılması üzerine de, "Herkes bir şey söylüyor, değerlendiriyorlar. Ama beni ilgilendiren şehidimiz var. Bizim açımızdan değişen bir şey yok" dedi.

2 YILDA 9 GÜN İZNE ÇIKTI

AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Şırnak'taki törene halkın büyük ilgi gösterdiğini vurguladı. Beyazıt. sözlerini şöyle tamamladı: "Kazayı haber alan Şırnak halkı, gözyaşları içinde toplandı. Halktan hiç kopmamış, öğrencileri birliğe getirip gezdirirmiş, çocukları hep sevmiş. 2 senede 9 gün izin kullanmış. 6 gününü tümgenerallik için. 30 Haziran için bilet almış, izin kullanmak için. 'Devletin yatılı okullarında okudum, devletime borcum çok' derdi. Vatanperverdi."

Yürek burkan teselli

AK Partili Yusuf Beyazıt, şehit Tümgeneral Aydın'ın iki oğlu olduğunu, birinin Bilkent'te Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde okuduğunu, diğerinin ise 6. sınıfa gittiğini bildirdi. Beyazıt, "Büyük oğlu Berkay, 'Oğlum anne-baban ne iş yapıyor' diye sorulunca, 'Annem Maliye'de, babam yan odada ders çalışıyor' derdi. Küçük oğlu Tuna, annesine 'Anneciğim niye ağlıyorsun. Babam cennete gitti. Çok çalışıyordu, şimdi cennette dinlenecek' diyor. Annesini teselli etmeye çalışıyor. Hanımıyla birbirlerini çok severlerdi, çok iyi anlaşırlardı. Sevgi dolu bir insandı. Aramızda çok özel bir bağ, iletişim vardı. Bu ülkede olması gereken insanlardan biriydi" diye konuştu. Şehidin kız kardeşinin o gün içinde bir sıkıntı olduğunu ve "Abi içimde bir sıkıntı var" diye mesaj attığını söyleyen Beyazıt, "Merak etme ben iyiyim, ararım" diye yanıt verdiğini, ancak dönüş yapamadığını aktardı.

Şehitliklere iyi bakın

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, şehit kuzeni Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın, kazanın yaşandığı gün şehitliği ziyaret ettiğini ve askerlere "Buraların bakımını iyice yapın" talimatını verdiğini anlattı. Beyazıt, "Orada dua etmiş. Sarı kırmızı gülleri görünce 'Allahım ne güzel şeyler yaratıyorsun' demiş" dedi.

ZEKAT FAKİR ASKERLERE

Aydoğan Aydın Paşa'nın Ramazan ayı başladığında da fakir askerlere zekat ve sadakasını dağıttığını aktaran Yusuf Beyazıt, "Maaşını hesap ettirmiş, ne kadar zekatı varsa, sadakası varsa, fakir askerler vardır, Ramazan'da mağdur olmasınlar diye onlara dağıtmış zarflar içerisinde" dedi. Beyazıt, Aydın'ın en son tekmilini Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiğini vurguladı. Aydın'ın Cizre, Diyarbakır (Sur) ve Nusaybin (Mardin) gibi terör örgütü PKK'nın hendek kalkışmasının yaşandığı bölgelerin temizlenmesinde aktif olarak görev yaptığını ifade etti.

Haber Ara