Dolar

32,3806

Euro

34,7777

Altın

2.412,58

Bist

10.114,02

Merkel'in müsteşarı: Türk bakanların konuşmalarını yasaklama hakkımız var

Başbakanı Angela Merkel'in müsteşarı Peter Altmaier de, uluslararası yasaların Almanya'ya yabancı hükümet yetkililerinin girişlerini yasaklama hakkı tanıdığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 14:16:46

Merkel'in müsteşarı: Türk bakanların konuşmalarını yasaklama hakkımız var

Almanya'nın Funke Mediengruppe gazetesinde bugün yer alan söyleşide, Altmaier, "Ne mantıklı, ne değil onu yakından inceleyeceğiz. Giriş yasağı son çare olur. Fakat bunu yapma hakkımız var" dedi.

Altmaier, her ne kadar nadiren uygulansa da, uluslararası yasaların Almanya dahil tüm ülkelere, yabancı hükümet yetkililerinin girişlerini yasaklama hakkı tanıdığını söyledi. Altmaier şunları ifade ettti:

"Benim bildiğim kadarıyla Almanya'da giriş yasağı hiç uygulanmadı. Fakat Almanya'nın uluslararası haklarının tamamını kullanmamış olması, gelecekte 'serbest geçiş' anlamına gelmiyor."

Almanya'nın demokrasi ve basın özgürlüğü için mücadele etmeye devam ettiğini söyleyen Altmaier, yabancı siyasetçilerin Almanya'da toplantılara katılmalarına izin vermelerinin nedenlerinden birinin bu olduğunu belirtti.

3077715654

NAZİ TARTIŞMASI

Bununla birlikte, Türkiye'nin Nazi benzetmelerinin kabul edilemez ve son derece sorunlu olduğunu söyleyen Altmaier, Türkiye'nin iç çatışmalarını Almanya'ya taşımasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Altmaier şöyle dedi: "Türkiye her zaman için gururunun incinmemesine özen gösteriyor. Fakat Almanya'nın da bir gururu var."

Haber Ara