Dolar

32,2697

Euro

34,7862

Altın

2.396,70

Bist

10.247,75

Balbay: Arkadaşlarımla omuz omuzayım

Eski Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Balbay’ın CHP Parti Meclisi toplantısında Cumhuriyet'e operasyon ile ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-07 12:24:08

Balbay: Arkadaşlarımla omuz omuzayım

Sputniik'in haberine göre CHP Parti Meclisi toplantısında Cumhuriyet'e operasyon konusu da gündeme geldi.

BALBAY NE DEDİ?


Savcının iddianamesinde de adı geçen Cumhuriyet gazetesi eski yazarı CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay da söz alarak “İki hedef var. Biri gazeteyi çökertmek, diğeri de Cumhuriyetçileri birbirine düşürmek. Oyuna gelmemeliyiz. Her tarafı çökmüş bir davada Balbay'ın tweetleri mi öne çıkacak, bunun oyun olduğunu unutulmamalı. Arkadaşlarımla omuz omuzayım” dediği öğrenildi. CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal'ın ise “Balbay vakıfla ilgili davada müdahil olmuş, onu çekerek bir çıkış gösterebilir” önerisinde bulunduğu belirtildi.

KILIÇDARĞOLU NE DEDİ?

Toplantıda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugüne kadar Cumhuriyet gazetesine yeteri kadar sahip çıkılmadığını, partililerin gazete almadığını söyledi. Cumhuriyet'e çok daha sahip çıkılmasını, partililerin gazete almasını isteyen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'e kayyım atanmaması için mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. Cumhuriyet'e gazete dışından, gazetenin çizgisini değiştirecek bir yönetici atanamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet'i teslim etmeyeceğiz. Yaşananları dünyaya anlatacağız” dedi.

Haber Ara