Dolar

32,3603

Euro

34,7602

Altın

2.399,61

Bist

10.208,65

Almanya'dan 'MİT' tepkileri

Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, MİT'in Almanya'da casusluk faaliyetleri yürüttüğü iddiaları ile ilgili konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 16:35:36

Almanya'dan 'MİT' tepkileri

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Maas, "MİT'e yönelik ağır suçlamalar doğrulanırsa, Alman hukuku Türk gizli servisi için de geçerli olacaktır" dedi.

Alman hukukunun Almanya'da yaşayan bütün insanları koruduğunu belirten Maas, "Casusluğun cezai müeyyidesi var. Böyle bir duruma sessiz kalamayız" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise yaptığı açıklamada, "Alman toprakları üzerinde casusluk faaliyetleri ceza gerektirir ve bizim tarafımızdan buna müsamaha gösterilmez" şeklinde konuştu.

YEŞİLLER'DEN AÇIKLAMA

Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir ise Alman hükümetini eleştirdi. Özdemir Frankfurter Allgemeine Zeitung'a verdiği demeçte, "Alman hükümeti burada yaşayan Almanyalı Türkleri ne okulda, ne de işyerinde Erdoğan'ın buraya uzanan kolundan korumuş görünmüyor" dedi.

Özdemir "Alman hükümetinin Türk devletinin casusluk ağına karşı önemli önlemler almak yerine çok uzun süre Erdoğan'la sıkı fıkı olduğunu" belirtti.

ALMANYA DOĞRULUYOR

Habere göre İT'in Almanya'daki 300'e yakın kişi ve kuruluşu takibe aldığı Alman makamlarınca doğrulandı. Alman dış istihbarat teşkilatı (BND), Gülen yapılanmasının 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu olduğuna dair ipucu bulunmadığını duyurmuştu.

Haber Ara