Dolar

32,5615

Euro

34,9389

Altın

2.446,37

Bist

9.716,77

Fikri Işık: ÖSO'ya ciddi destek veriyoruz

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 11:34:56

Fikri Işık: ÖSO'ya ciddi destek veriyoruz

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cerablus'ta süren operasyona dair "Özgür Suriye Ordusu'na ciddi destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamalar:

ÖSO, kontrolü sağlayana kadar orada kalmak hakkımız. Bizim 2 amacımız var. İlki, IŞİD'in tamamen temizlenmesi. İkincisi de IŞİD'in yerine PYD'nin gelmemesi. PYD mutlaka Fırat'ın doğusuna çekilecek. Bu konuda ABD ile yaptımız temaslarda 1 hafta önce 2 hafta içine çekilecekleri konusunda mutabakat sağlanmştı. Önümüzdeki 1 hafta içerisinde çekilmenin tamamlanması bekleniyor. PYD'nin kantonlarını birleştirmemesi açısından Cerablus önemli. 

Bu tip operasyonların kararı 1 günde verilmiyor. Son dönemde özellikle PYD'nin mahallenin şımarık çocuğu tavrıyla Türkiye'nin çıkarlarını tehdit ediyordu. Daha önceden PYD'nin oraya yerleşmemesi için hazırlıklarımız vardı. TSK'dan hiçbir personel yaralanmadı. ÖSO'dan 2 şehit ve 2 yaralı var.

Rusya ve ABD'ye önceden bilgi verildi. Daha sonra İran da bilgilendirildi. Suriye rejimi ile doğrudan temas olmadı. Suriye, rejimini yok sayamayız. Esad, Suriye'nin geleceğinde olamaz. Fırat Kalkanı ismini askeri yetkililer önerdi, Cumhurbaşkanımız onayladı.

Haber Ara