Dolar

32,4967

Euro

34,7754

Altın

2.491,27

Bist

9.561,01

2022 KPSS Alan Bilgisi iptal mi? 6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal edilir mi? Bu hafta KPSS ertelendi mi? Hafta sonu KPSS yapılacak mı?

2022 KPSS Alan Bilgisi iptal mi? 6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal edilir mi? Bu hafta KPSS ertelendi mi? Hafta sonu KPSS yapılacak mı? 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı maratonu 31 Temmuz'da yapılan oturumlarla başladı. Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarının ardından sosyal medyada dolaşan 'benzer soru' iddiaları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Denetleme Kurumu'na inceleme talimatı verdi. DDK Başkanı ise ilk açıklamasında 'Problem var gibi görünüyor' dedi. Bu açıklamadan sonra 6 Ağustos ve 7 Ağustos'ta yapılacak KPSS lisans alan bilgisi sınavının iptal edilip edilmeyeceği merak edilmeye başlandı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-08-03 14:29:09

2022 KPSS Alan Bilgisi iptal mi? 6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal edilir mi? Bu hafta KPSS ertelendi mi? Hafta sonu KPSS yapılacak mı?

2022 KPSS Alan Bilgisi iptal mi? 6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal edilir mi? Bu hafta KPSS ertelendi mi? Hafta sonu KPSS yapılacak mı? 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı maratonu 31 Temmuz'da yapılan oturumlarla başladı. Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarının ardından sosyal medyada dolaşan "benzer soru" iddiaları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Denetleme Kurumu'na inceleme talimatı verdi. DDK Başkanı ise ilk açıklamasında 'Problem var gibi görünüyor' dedi. Bu açıklamadan sonra 6 Ağustos ve 7 Ağustos'ta yapılacak KPSS lisans alan bilgisi sınavının iptal edilip edilmeyeceği merak edilmeye başlandı.

31 Temmuz Pazar günü başlayan KPSS maratonu Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumları ile başladı. Sınavda ter döken yüz binlerce aday ÖSYM tarafından soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayınlanmasıyla benzer soru iddiaları da sosyal medyada yayılmaya başlandı. Bazı soruların bir yayın evinin KPSS hazırlık kitaplarındaki sorularla aynı ve benzer olduğunu iddiaları üzerine Erdoğan'dan inceleme talimatı geldi. Erdoğan sosyal medaydan yaptığı açıklamada "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." dedi.

2022 KPSS Alan Bilgisi iptal mi edielcek?

6 Ağustos-7 Ağustos tarihleri arasında KPSS'nin alan bilgisi oturumları gerçekleşecek. KPSS'de benzer soru iddiaları DDK tarafından incelenirken adaylar KPSS alan bilgisinin de ertelenip ertelenmeeyceği sorusuna yanıt arıyor. Beklenen soruya yanıt geldi. KPSS Alan Bilgisi sınavı ve ÖABT sınavı ertelendi. Sınavın ne zaman yapılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. 

6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal edilir mi?

6-7 Ağustos'ta yapılması planlanan KPSS sınavı ve daha sonraki zamanda yapılacak ÖABT sınavı da iptal edildi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." diyerek Devlet Denetleme Kurumu'nda KPSS iddialarının araştırılması için talimat verdi. Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı'dan da flaş bir açıklama geldi. NTV'ye açıklama yapan Arıncı müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini söyledi. Arıncı, ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor'' dedi. Arıncı, rapor için bir süre öngörmediklerini de sözlerine ekledi. DDK Başkanı'ndan gelen açıklama sonrası 6-7 Ağustos'ta yapılan KPSS sınavının iptal edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Alınan bilgilere göre sınavın belirtilen tarih ve saatte yapılması bekleniyor.

ÖSYM benzer soru iddialarını reddetti

ÖSYM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ÖSYM Başkanı görevden alındı

ÖSYM Başkanı Halis Aygün Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrası görevden alındı. Aygün'ün yerine kimin getirileceği ise meakla bekleniyor.

2022 KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavı yapılacak mı? KPSS Alan Bilgisi iptal edilecek mi? 2022 KPSS Lisans Alan Bilgisi ertelenir mi, iptal olur mu?
2022 KPSS Lisans Alan Bilgisi ertelendi mi? 6-7 Ağustos KPSS Alan Bilgisi ertelenecek mi, yapılacak mı? KPSS Lisans alan bilgisi iptal edilir mi?
KPSS iptal mi edilecek? KPSS sınavı tekrarlanacak mı? Devlet Denetleme Kurumu'ndan son dakika KPSS açıklaması geldi?
KPSS'de kaç soru benzer yada aynı? KPSS 2022 hangi sorular aynı iddiası var? Genel Kültür-Genel Yetenek-Eğitim Bilimleri hangi sorular Yedi iklim ile aynı?

Haber Ara