Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Türkiye'ye 'sığınmacı' suçlaması

Siyaset uzmanı Eric Draitser, sığınmacı krizi konusunda Türkiye'ye suçlamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-08 03:05:36

Türkiye'ye 'sığınmacı' suçlaması

Siyaset uzmanı Eric Draitser, sığınmacı krizini AB'ye karşı koz olarak kullanan Türkiye'nin politik ve bölgesel planları için onay almaya çalıştığını iddia etti.

Sputnik'te yer alan bilgide; Brüksel'deki AB-Türkiye zirvesi başlamadan önce Loud&Clear'da Brian Becker'a konuşan Draitser, “AB-Türkiye zirvesinin yan çıktılarından biri, Ankara'nın sığınmacı krizini koz olarak kullanarak Avrupa Birliği'nin bölgesel ve politik hırslarını onaylamasını sağlaması olacak” dedi.

Draiser, “Bu stratejik entrikaların arkasında Avrupa ve ABD'nin Türkiye'nin operasyonlarını ve hem kendi ülkesindeki hem de Suriye'deki Kürtlere yönelik şiddetli savaşını desteklemesi yatıyor” diye devam etti. 

Türkiye'nin bölgesel odağının Kürtlerle sınırlı olmadığını ifade eden Draiser, stratejinin Ankara'nın çeşitli terör gruplarına sağladığı destek sayesinde Suriye'de yönetim değişikliğine yol açmak olduğunu belirtti.

“Türkiye sığınmacı krizini kullanarak Avrupa'nın sadece kendisini ekonomik bir partner olarak kabul etmesini sağlamaya çalışmıyor” diyen Draiser, asıl planın ‘Cumhurbaşkanı (Recep) Erdoğan ve Başbakan (Ahmet) Davutoğlu'nun göreve geldiklerinden beri uyguladıkları neo-Osmanlı politikaları'nın kabul edilmesi olduğunu savundu.

Haber Ara