Dolar

43,8430

Euro

51,6718

Altın

7.140,42

Bist

13.934,06

'Türkiye için yıllarımı harcadım'

ABD Başkanlığı için Demokratların aday adayı olan Hillary Clinton, Mavi Marmara konusunda yıllarca İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi için uğraştığını söyledi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-10 23:10:07

'Türkiye için yıllarımı harcadım'

ABD Başkanlığı için Demokratların aday adayı olan Hilary Clinton'dan yıllar sonra bir Türkiye itirafı geldi. Clinton, Mavi Marmara konusunda yıllarca İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi için uğraştığını söyledi. Clinton bu yorumu, Brookings Institution adlı düşünce kuruluşundaki konuşması esnasında, "ABD'nin, İsrail ve Arap devletleri arasındaki ya da ABD'nin diğer müttefikleri arasındaki ortaklığa öncülük edip etmeyeceğine" yönelik bir soruya cevap verirken yaptı.

"YILLAR HARCADIM"

Türkiye-İsrail ilişkilerinin bozulmasıyla "sadece iş ilişkileri değil, gerçek bir köprünün yitirildiğini" söyleyen Clinton, "Biliyorsunuz, kelimenin tam manasıyla, İsraillilerin Türklerden filo konusunda özür dilemelerini sağlamak için yıllar harcadım." dedi.

ABD eski Dışişleri Bakanı Clinton, Henry Kissinger gibi stratejistlerle konuşup, İsrail'i mümkün olduğunca kısa bir süre içinde Türklerden özür dilemeleri gerektiğine ikna etmek için kendisine stratejik bir argüman sunmaları konusunda onlardan yardım istediğini de ifade etti.

NETANYAHU ERDOĞAN'I ARAYIP ÖZÜR DİLEMİŞTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mart 2013'te o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türk halkından özür dilemişti.

İsrail askerleri 31 Mayıs 2010'da Gazze'ye yardım götüren filonun içinde yer alan Mavi Marmara gemisine baksın düzenlemiş; olayda dokuz kişi hayatını kaybetmişti.

ok
Evet masum tatli bir konusma tarzi, arkami donsem hancerler.. Baban bile kanmaz bublara clintoncuk. Kafirin anlasmasi ayni hudeybiye anlasmasi gibi kisa vadede bozulur!! Neden mi? kafir minafikligini yapmadan duramaz!! Bu tur avratlara (osmanlica hanimlara) kananlar beyin cerrahina gitsinler 2 kg bosuna tasigidi agirliktan kurtulsunlar

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bakan Kurum: 'Dünyadaki ülkelerin imrenerek izlediği bir afet toparlanma süreci yaşadık'

Haber Ara