Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sisi rejimi intikamını çocuklardan mı alıyor?

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin kızı Ula el-Karadavi’nin tutuklanması gözleri Mısır’daki muhalif siyasilerin tutuklu çocuklarına çevirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-04 23:03:22

Sisi rejimi intikamını çocuklardan mı alıyor?

Mısır'da son olarak Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin kızı Ula el-Karadavi'nin tutuklanması gözleri Mısır rejiminin siyasi muhaliflerinin çocuklarına yönelik operasyonlarına çevirdi. El-Cezire Mısır, 3 Temmuz 2013'te ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik askerî darbe yaparak indiren General Abdülfettah es-Sisi rejiminin muhalif siyasî ve dinî liderlerin çocuklarına yönelik adlî operasyonlarını bir araya getirdi.

BİLTACİ'NİN İKİ OĞLU TUTUKLU

Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Üsame Mursi'yi geçtiğimiz sene “Rabia baskını davası”  kapsamında tutuklayan Sisi rejimi, İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci'nin 2014 yılında tutuklanan oğlu Enes Biltaci hakkında 5 sene hapis ve 200 bin Cüneyh para cezası kesti. Biltaci'nin 2015'te tutuklanan diğer oğlu Halid için ise 25 Ocak devriminin yıl dönümünde gösterileri örgütleme suçlaması yöneltildi.

MURSİ'NİN OĞLUNA UYUŞTURUCU SUÇLAMASI

İhvan'ın en önemli liderlerinden biri olarak gösterilen Hayrat Şatır'ın oğulları da tutuklamalardan nasibini aldı. 2013'te tutuklanan Sa'd Şatır'a müebbet hapis cezası verilirken, 2015'te tutuklanan Hasan Şatır ise Hamas ile haberleşmek ile suçlanıyor. Yine İhvan liderlerinden Salah Sultan'ın oğlu Muhammed Sultan ise 2013 yılında tutuklanmış 2015'te ise serbest bırakılmıştı. Eski Cumhurbaşkanı Mursi'nin diğer oğlu Abdullah Mursi ise “uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak” suçlamasıyla bir yıl tutuklu kalmıştı.

Timeturk

Haber Ara