Dolar

44,3641

Euro

51,4406

Altın

6.438,42

Bist

12.963,87

Rusya'dan ABD'nin Avrupa'ya asker yığmasına ilk tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Avrupa'da ordu konuşlandırma planlarının bölgenin güvenliği için yıkıcı olduğunu belirtti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-16 22:56:32

Rusya'dan ABD'nin Avrupa'ya asker yığmasına ilk tepki

Zaharova, "ABD uyguladığı Avrupa'da kapsamlı ordu konuşlandırma planları tüm Avrupa'nın güvenlik mimarisi için güçlü yıkıcı potansiyele sahip, yeni askeri ve siyasi gerçekliği oluşturuyor, kıtadaki güç dengesinde büyük bir dengesizlik kazandırıyor, Avrupa-Atlantik bölgesi için uzun vadeli yıkıcı sonuçlar doğurabilir" dedi.

Washington'un bu planlarıyla yeni silahlanma yarışını başlattığını ve soğuk savaş döneminde olana benzer çatışmacı ilişki modelini dayattığını kaydeden Zaharova, bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Tüm bunların yanında Avrupa ve küresel güvenliğe yıkıcı etkisi olan tek taraflı ve hiçbir şekilde kısıtlanmayan ABD füze savunma sistemi potansiyelinin geliştirilmesi, ABD'nin diğer NATO ülkelerinin topraklarına yerleştirilen nükleer silahların modernizasyonu ve nükleer güç olmayan müttefiklerini aktif olarak bu silaha alıştırması dikkat çekiyor."

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Gram altın için fazla mesai... 'Altın yok dedikodusu'

Haber Ara