Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Peşmerge komutanı İran'a esir düşmemek için kendini patlattı

PDK-İ'nin peşmerge komutanlarından Kawa Ciwanmerd, İran Devrim Muhafızları’yla çatıştığı sırada esir düşmemek için kendini patlattı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-09 01:07:03

Peşmerge komutanı İran'a esir düşmemek için kendini patlattı

Rudaw'ın aktardığı habere göre 5 Temmuz'da, Merivan'ın Sewlawa ilçesinde İran Devrim Muhafızları'yla çatışan Kürdistan Demokrat Partisi-İran'ın PDK-İ'nin peşmerge komutanlarından Kawa Ciwanmerd, ele geçmemek için kendini patlattı.

PDK-İ'den yapılan açıklamada, partinin merkez komite üyesi de olan Ciwanmerd ile peşmerge Serkeft Samedi, çatışmalar sırasında diğer peşmergelerden koptu. Bir süre sonra ise ele geçmemek için kendilerini patlattılar.

PDK-İ Sözcüsü Rüstem Cihangiri, Pasdarlar'ın, kuşatma altında 10 gün saklanmayı başaran peşmergelerin izin bulduğunu ve 2 saat süren bir çatışma yaşandığını söyledi.

Sevlava'da 25-26 Haziran tarihlerinde çatışmalar başlamıştı. KDP-İ, uzun yılların ardından, Haziran başlarında yeniden silahlı mücadeleye başladı. 
İran devlet güçleri ile birkaç bölgede girilen çatışmalarda iki taraf da kayıplar verdi. Ardından İran topçusu Kürdistan Bölgesi'nin sınır boylarını hedef aldı.

Dipnot:

- Pasdaran: İran Devrim Muhafızları
- PDK-İ: Kürdistan Demokrat Partisi-İran

Haber Ara