Dolar

32,8426

Euro

35,2174

Altın

2.442,99

Bist

10.471,32

Pekin'den Washington'u uyardı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD'den Pekin'in iç işlerine karışmamasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-01 20:16:02

Pekin'den Washington'u uyardı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Cinping, Washingon'dan Pekin'in iç işlerine karışmamasını istedi.

NÜKLEER GÜVENLİK ZİRVESİ KAPSAMINDA BİR ARAYA GELDİLER

Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Beyaz Saray'dan Pekin'in iç işlerine karışmamasını istedi.

"ÇİN'İN GÜNEY ÇİN DENİZİ'NE İLİŞKİN HAKLARINI KORUYACAĞIZ"

Çin'in egemenliğini ve Güney Çin Denizi'ne ilişkin haklarını koruyacaklarını ifade eden Şi, "Çin, uçuş özgürlüğüne saygı gösteriyor ancak bu hakkın Çin'in egemenliğine ve güvenlik alanındaki çıkarlarına zarar verilmesi için kullanılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

"ABD, ÇİN'İN GÜNEY GÜNEYDOĞU ASYA'DAKİ NÜFUZUNU ZAYIFLATMAYA YÖNELİK ADIMLAR ATIYOR"

"ABD, Çin'in Güneydoğu Asya ve Güney Çin Denizi'ndeki artan nüfuzunu zayıflatmaya yönelik adımlar atıyor. Bu amaç doğrultusunda, ABD savaş gemilerinin attığı devriyeler sıklaştırıldı ve hava keşif çalışmalarının kapsamı genişletildi" diyen Şi, ABD'nin Pekin'in rahatsızlığı karşısında Güney Kore'de THAAD hava savunma füze sistemlerini konuşlandırma kararı aldığını, kendilerinin ise bu hamleye Paracel Adaları'ndan biri olan Woody Adası'na füze bataryaları yerleştirerek yanıt verdiğini vurguladı.

Haber Ara