Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

İzlanda Hekla Volkanı'nda yeni mineral bulundu!

İzlanda'daki Hekla Volkanı'nda jeologlar tarafından devam eden araştırmalar esnasında yeni bir mineralin bulunduğu söylendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-31 18:17:36

İzlanda Hekla Volkanı'nda yeni mineral bulundu!

Kopenhag Üniversitesi Jeoloji ve Doğal Kaynaklar Bölümünden Tonci Balic-Zunic, yaptığı açıklamada, Helka ve Eldfell volkanlarından topladıkları örnekler üzerinde çalışma yürüttüklerini söyledi.

Çalışmada, Helka volkanı çevresinden alınan kaya örneklerini uzun süre incelemeleri sonucu yeni bir mineral bulduklarını dile getiren Balic-Zunic, buna da "topsoit" adını verdiklerini kaydetti. Balic-Zunic, demir, flor ve su moleküllerinden oluşan "topsoit"in, 2009'dan bu yana bölgede bulunan yedinci yeni mineral olduğunu bildirdi. Helka ve Edfell volkanlarında özel jeolojik süreçlerin devam ettiğini belirten Balic-Zunic, volkanların çevresinin mineral bakımından çok zengin olduğunu ve keşfedilmek için beklediğini ifade etti.

Son yıllarda keşfedilen mineral sayısındaki artışa işaret eden Balic-Zunic, yeni yöntemler sayesinde minerallerin kimyasal bileşimlerinin ne olduğunun daha kolay ve kısa sürede anlaşıldığını aktardı. Araştırmanın sonuçları "Mineralogical Magazine" dergisinin son sayısında yayımlandı.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Prof. Özkaya: 'Antioksidan ve vitamin takviyeleri ömrü kısaltıyor'

Haber Ara