Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'İslam bölgesinin aydınlık yüzü Türkiye'

Tunus Meclis Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moro, Türkiye tecrübesinin Arap ve Müslüman halklarına ilham kaynağı olduğunu belirterek, Türkiye’nin ekonomide kaydettiği ilerlemenin hegemonyasını sürdürmek isteyen dış güçleri kızdırdığını belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-11 12:13:40

'İslam bölgesinin aydınlık yüzü Türkiye'

Aynı zamanda Nahda Hareketi Başkan Yardımcısı olan Moro, AK Parti ve ekonomik sıkıntılarla mücadele kabiliyetinin, kendileri için Türkiye tecrübesini önemli hale getirdiğini ifade etti. Moro, “Son yıllarda Türkiye'nin, sandıklar aracılığıyla demokratik anlayışı istikrara kavuşturması mümkün oldu. Bu da olumlu bir durumdur. Türkiye aynı zamanda yönetimin dış güçlerin müdahalesinden uzak barışçıl bir şekilde el değiştirmesini sağlamayı da başardı” diye konuştu.

Türkiye'de gerçekleşecek seçimlere ilişkin Moro, Türkiye'nin İslam bölgesinin “aydınlık yüzü” olduğuna dikkati çekerek, 24 Haziran'da yapılacak seçimleri ilgiyle takip edeceklerini ifade etti.

Moro, bölgedeki dengelerin hassasiyetine vurgu yaparak, “Türkiye'nin dış politikada akıllıca davranması önemli. Zira bölgesel ve uluslararası değişimler ışığında hassas bir konumda” ifadesini kullandı.

 

Haber Ara