Dolar

42,5289

Euro

49,5500

Altın

5.748,02

Bist

11.007,37

İran’dan Türkiye’ye: Operasyonları derhal durdurun!

İran, Türkiye'nin Fırat Kalkanı adıyla Suriye'de sürdürdüğü askeri operasyonları “derhal” durdurmasını talep etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 14:57:24

İran’dan Türkiye’ye: Operasyonları derhal durdurun!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, "Tüm ülkelerin Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı göstermesi gerektiğini" vurguladı.

Rûdaw'ın haberine göre; Kasımi, "Türkiye'nin Suriye topraklarında varlığını sürdürmesi, bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getirecektir. Çatışma alanının Suriye'nin kuzeyine genişlemesi, daha fazla masum insan ve sivilin ölmesine neden olacaktır" ifadelerini kullandı.

İranlı Sözcü, "Terörizmle mücadele, bölgenin istikrar ve güvenliğinin sağlanması, bölgedeki barışçıl ülkelerin dış siyasetteki değişmeyen temel kurallarından biridir. Ancak bu konu, merkezi yönetimle koordine olmadan başka bir ülkenin toprak bütünlüğü ihlal edip askeri operasyon yapmasına gerekçe oluşturamaz" dedi.

Açıklamada, "Terörizmle mücadele sürecinde, meşru iktidarın siyasi egemenliğine gölge düşürecek yöntemlerin kullanılması kabul edilebilir değildir" ifadelerine yer verildi.

Behram Kasımi,operasyondan kaygılı olduklarını belirterek, “derhal” durdurulmasını istedi.

hamid
Abi yine suriye hükümetini bırakıp pis işlerlemi uğraşıyoz? yada haber fason
Apa
Benim sınırımda ki ülkede senin milislerinin ne işi var misyo Behram.
Zakir arslan
Eğer iran amerikanın yanında yer almayı ve turkıyenın onunde engel olmaya devam eder ve de yanında olduğunu düşünürse amerıkanın koynunda yılan beslediğinı anlayacaktık iş savaş başladığında artık gerçekler anlasılmalı cıkacak olması kacınılmaz ve kitaplarında yazdığı Dünya savası haçlılar ve müslümanlar arasında olacaktır ve hetkez ona gore ayağını denk alıp hesabını ince yapmalıdır.
Emrullah
Elhamdulillah, Doğru ilerliyoruz.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara