Dolar

32,4131

Euro

34,7062

Altın

2.433,37

Bist

10.082,77

İran’da Petrol Hattına Saldırı “Ahvaz özgürleşene kadar devam”

İran’da azınlık olarak kabul edilen Ahvaz Arapları, Ahvaz’da petrol boru hattına sabotaj gerçekleştirdi. 

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-16 16:12:42

İran’da Petrol Hattına Saldırı “Ahvaz özgürleşene kadar devam”

İran'ın Arap yoğunluklu Ahvaz kentindeki silahlı Ahvaz'ın Kurtuluşu İçin Arap Mücadelesi Hareketi (AKİAMH) isimli grup, Tahran'a uzanan petrol boru hattını imha ettiğini duyurdu.

Mepanews'in derlediği habere göre; Grup yaptığı açıklamada Huzistan vilayetinde, bir boru hattını imha ettiklerini belirtirken saldırının ardından ve Ahvaz'dan Tahran'a giden petrol akışının patlama ile durduğunu belirtti.

Ahvaz'ın Kurtuluşu İçin Arap Mücadelesi Hareketi, yayınladığı video ile boru hattında meydana gelen patlamanın görüntülerini de kamuoyu ile paylaştı.

AHVAZ ÖZGÜRLEŞENE KADAR

Ahvaz'ın Kurtuluşu İçin Arap Mücadelesi Hareketi, kuruluşlarının 11. yılında "Şehit Razi Zarkani Tugayı" olarak bu özel operasyonu gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Grup açıklamasında “petrol hattına yönelik saldırının aynı zamanda 'Pers Devleti tarafından' yapılan -ki grup İran'ı Pers milliyetçiliği üzerine kurulu bir devlet olarak tanımlamaktadır- gelişi güzel tutuklamalara karşı bir cevap olduğu”nu ifade etti.
Açıklamada, "Ahvaz özgürleşene kadar" mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

BORU HATTI SALDIRILARI

Razi Zarkani Tugayı isimli grup, daha önce İran'da bazı hedeflere yönelik saldırıları ile ön plana çıkmıştı. Örneğin, 2 Ocak 2016 tarihinde Ahvaz'da yine bir boru hattına saldırı düzenlenmişti.

Bununla birlikte, Arcan semtinde de bir boru hattına saldırı düzenlenmiş, 14 Mayıs 2015 tarihinde de Susengard'da bir hükümet ofisi bombalanmıştı.

Haber Ara