Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Hamaney'in danışmanı Rusya'da

İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in danışmanı Velayeti, Rusya yetkililerle görüşmelerde bulunacak...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-02 03:42:56

Hamaney'in danışmanı Rusya'da

Ajanslarda yer alan habere göre; Resmi temaslar için geldiği Rusya'nın başkenti Moskova'da basına açıklama yapan İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, üst düzey Rus yetkililerle görüşeceğini söyledi.

Rusya Stratejik Araştırma Enstitüsü Başkanı'nın daveti üzerine "Tahran ve Moskova'nın Yeni Jeopolitik Şartlarda İşbirliği" adlı konferansa katılmak için Rusya'ya geldiğini belirten Velayeti, "Hamaney'in Doğu'ya bakış stratejisi izlenecek" diyerek, son günlerde İran ile Batı ülkeleri arasında gelişen ilişkilere karşın, Doğu ülkeleriyle aralarındaki bağların güçlü tutulacağı mesajını verdi.

İran'ın Rusya ile nükleer ve savunma başta olmak üzere çeşitli alanlardaki ikili ilişkilerini ‘benzersiz' olarak değerlendiren Velayeti, "Özellikle bölgesel işbirliğini geliştirdik bunun göstergelerinden biri de İran, Rusya, Suriye ve Irak tarafından oluşturulan koalisyondur" dedi. 

Velayeti, iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik olduğuna ve her gün daha fazla geliştiğine vurgu yaparak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İran'ın Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üyeliğini desteklediğini belirtti.

Haber Ara