Dolar

44,6047

Euro

51,5042

Altın

6.676,23

Bist

13.112,31

Gaz Boru Hattı Görüşmeleri “Donduruldu”

Türkiye ve Rusya arasındaki 'Türk-Rus Gaz Boru Hattı Görüşmeleri'nin dondurulduğu belirtildi...

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-12 22:37:00

Gaz Boru Hattı Görüşmeleri “Donduruldu”

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Rusya ve Türkiye arasında iki ülke arasında yeni bir gaz boru hattı inşaasına dair yapılan görüşmeler, Rusya'nın gaz ithalatı fiyatlarındaki farklar yüzünden “donduruldu”.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aralık 2014'te yaptığı şaşırtıcı çıkışla Türkakımı planını açıklamış ve Rusya'nın AB ülkeleri ile Güney Akımı ortak girişimini çöpe attığını söylemişti.

Putin'in açıklaması çok yankı getirdiyse de, boru hattının inşaasına hiçbir zaman tam anlamıyla başlanamadı.

TPIC Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Sadık Aytekin “ Tarafların masadan kalktığını söylemiyorum. Görüşmelerin “dondurulduğu”nu söylüyorum” açıklamasında bulundu.

Aytekin, Türkiye'nin Rusya'nın gaz ithalatı fiyatlarında indirim talep etmesi üzerine Rusya'nın büyük gaz şirketi Gazprom tarafından dayatılan ön koşullar yüzünden görüşmelerin çıkmaza girdiğini söyledi.

“Bu noktada karşılıklı güvensizlik görüyorum” dedi ve eğer Rusya fiyatları indirmeyi kabul etseydi görüşmeler daha kolay olacaktı açıklamasında bulundu.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

İran'dan İsrail ve ABD gemilerine saldırı

Haber Ara