Dolar

32,4087

Euro

34,7827

Altın

2.401,97

Bist

10.208,65

'De Mistura Astana'ya davet edildi'

Rusya'nın BM Daimi Temcilcisi Vitaliy Çurkin, De Mistura'nın da Astana'ya davet edildiğini söyledi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-05 06:04:07

'De Mistura Astana'ya davet edildi'

Ajanslarda yer alan habere göre, Rusya'nın BM Daimi Temcilcisi Vitaliy Çurkin, BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Astana'da yapılacak Suriye barış görüşmelerine davet edildiğini ifade etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çurkin, "De Mistura elbette davet edildi. Ancak kendisinin bizzat mı katılacağını yoksa ekibinden birinin mi geleceğini bilmiyorum" dedi.

Suriyeli muhaliflerin hem Astana hem de Cenevre'deki toplantılara katılmasını umduklarını belirten Rus diplomat, muhaliflerin her iki toplatıya da katılmasının faydalı olacağını kaydetti.

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın yardımcısı Michael Contet, RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Anladığımıza göre Astana görüşmelerinin hazırlıkları yapılıyor. Bizi davet etmelerini bekliyoruz ve orada olmayı planlıyoruz" demişti. Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Rusya ve Türkiye'nin garantörlüğünde gerçekleşecek barış görüşmelerinin 23 Ocak'ta başlaması bekleniyor. Cenevre'de toplantının ise 8 Şubat'ta yapılması planlanıyor.

Haber Ara