Dolar

42,5537

Euro

49,5491

Altın

5.746,07

Bist

11.174,02

Belçika: İdam referandumuna izin vermeyiz

PKK toplantılarına izin veren Belçika'nın Başbakanı Michel, Türkiye'de idam cezasının uygulanmasına ilişkin muhtemel bir referandum kapsamında Belçika'daki temsilciliklerde oy kullanılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-07 11:32:30

Belçika: İdam referandumuna izin vermeyiz

Belçika Başbakanı Charles Michel, idam cezası uygulanmasına ilişkin referandumun yapılmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

Flaman Bölge partilerinin sözcüleri tarafından ortak bir bildiri yayınlandı.

Bildiride, “İdam cezasının yeniden yerleştirilmesi üzerine bir referandum düzenlemek bizim inandığımız bütün değerlere aykırıdır. Bu nedenle Belçika'da, böyle bir referandumu engellemek ve önlemek için mümkün olan tüm yasal yollara başvuracağız. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan idam cezasını yeniden anayasaya sokmak için referandum düzenlediği taktirde Belçika'da Belçikalı Türklerin oy kullanmasını istemiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Benzer bir hamle Almanya'dan da gelmişti. Alman hükümeti, Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesi için referandum yapılması halinde Türkiye'nin Almanya temsilciliklerinde bir halk oylamasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Arif Demir
İdam gelir gelmez sorun değilde siz kimsiniz ki referanduma izin vermeyiz diyorsun, sanki izin istedik, tasmalılar.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara