Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Ajanların can simidi 'yardım dernekleri'

Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis’te milyar dolarlarla kurulan “yardım dernekleri” adeta batılı ajanların Türkiye'ye açılan kapısı....

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-19 11:26:53

Ajanların can simidi 'yardım dernekleri'

Batılı yardım kuruluşlarının Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te milyar dolarlarla kurdukları “yardım dernekleri”ne gönderilen 'bağış' paraları nakit olarak çekiliyor ve terör örgütlerine maddi destek sağlamak ile Türkiye aleyhindeki faaliyetlerin fonlanmasında kullanılıyor. Misyonunu tamamlayan paravan dernekler ise kuruluş nedeni olarak gösterilen hiçbir yardım faaliyetinde bulunmaksızın kapatılıyor. Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda bu şekilde çok sayıda kurulup kapatılmış dernek bulunduğu belirtiliyor...

Yenişafak'ın haberine göre halen insani çalışmalar adı altında bölgede çok sayıda yabancı ajan varlık gösteriyor. Bu ajanların Türkiye'de yürüttüğü faaliyetlerin finansmanı ise yine yardım bahanesiyle sağlanıyor. Ajanlar kullanılabileceği düşünülen dernekleri tespit ediyor. Paravan ajanlar vasıtasıyla Türkiye'ye sokulan bu kara paranın terör örgütlerine para aktarımı ve Türkiye aleyhtarı faaliyetlerin fonlanmasında kullanılıyor. Batılı ülkelerin ajanlarının Türkiye'deki faaliyetlerini fonlamak üzere Suriyelilerin fazla olduğu Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa'da faaliyetlerine ağırlık veriyor. Küçük derneklerin yoğun olarak bulunduğu bu iller özellikle tercih ediliyor. 

ANLAŞMA BEDELİ 100 BİN TL'YE

Bu derneklere gazeteci ya da sağlıkçı adı altında ajanlar sokuluyor. Bu ajanlar da dernekle gerekli anlaşmayı sağlıyor. Bu derneklerin hesaplarına insani yardım kapsamında yüklü miktarda para yatırılıyor. Bu para dernekten nakit olarak alınıyor. Paranın yattığı dernek, Suriyelilere okul bağışı, gıda ve hijyen yardımı adı altında makbuz kesiyor ve işlem bir süreliğine yasal hale getiriliyor. Bu işbirliği karşılığında da derneğe para ödeniyor. Kısa süre sonra bu hayali para transferi anlaşılacağından dernekler kapatılıyor.

PARAVAN DERNEKLER

Ajanlar, eğer para transferinde kullanabilecekleri bir dernek bulamazlarsa da devreye paravan dernekler giriyor. 100 bin TL karşılığı anlaşılan kişilere dernek kurduruluyor ve para girişi tamamlandıktan sonra misyonunu tamamlayan dernek kapatılıyor.

AJANLIK FAALİYETİNDEN KAPATILAN DERNEKLER

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de ajanlık faaliyeti yaptığı tespit edilen MercyCop, DIARSI, Beytune, Vaar, Bahar, Haramon dernekleri kapatıldı. Bu derneklerin, kendi bünyesinde çalışan Suriyelileri bölgeye göndererek bilgi topladıkları ve bu bilgileri de istihbarat örgütleri ile paylaştıkları öğrenildi. Kapatılan derneklerin, bu iş karşılığı Suriyelilere 500 dolar verdikleri bildirildi.

 

Haber Ara