Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD'den Türk savunma şirketine yaptırım

ABD yönetimi, Türk şirketine İran, Kuzey Kore ve Suriye ile işbirliği yaptıkları gerekçesiyle yaptırım uygulama kararı aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 13:06:58

ABD'den Türk savunma şirketine yaptırım

ABD'nin resmi yayın organı Federal Register'da yer alan açıklamaya göre, Washington yönetiminin 2 Eylül'den itibaren yürürlüğe koyduğu yaptırımların kapsamına giren Rus savunma şirketleri şunlar: ‘KATOD', ‘NPO', Rus devletine ait silah ihracatı şirketi ‘Rosoboroneksport', havacılık şirketi ‘MIG' ve Cihaz Tasarım Bürosu KBP. Washington, söz konusu 5 Rus şirketini, İran, Kuzey Kore ve Suriye'ye nükleer ve füze teknolojisi sevk ederek kitle imha silahlarının yayılmasını önleme konusundaki yasaları ihlal etmekle suçluyor.

LİSTEDE TÜRKİYE ve ÇİN'DEN ŞİRKETLER DE VAR

ABD, aynı gerekçelerle Multimat İç ve Dış Ticaret Pazarlama Limited Şirketi'ni de yaptırım listesine dahil etti. Yaptırım kapsamında ABD'li devlet kuruluşlarına, kara listedeki şirketler ile işbirliği yapmak yasaklandı. Ayrıca, silah ihracatı konusunda ABD mevzuatına aykırı hareket eden bazı Çin, Sudan, ve Birleşik Arap Emirlikleri şirketlerine de yaptırım uygulanması uygun görüldü. Listede 4 Çin şirketine yer verildi.

 

Haber Ara