Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

CHP'den 2. Abdülhamit'in torununa cevap geldi

CHP'li Özgür Özel, “Parlamenter sistem canımıza yetti” diyen 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'na 'Ege'deki bütün adaları kaybeden bizatihi dedesidir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-01 14:56:50

CHP'den 2. Abdülhamit'in torununa cevap geldi

TİMETURK | HABER MERKEZİ

CHP Manisa İl Başkanlığı'nın referandum çalışmalarını başlattığı toplantıda konuşan CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Parlamenter sistem canımıza yetti" diyen 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'na cevap verdi.

Özel şunları söyledi:

"Hanımefendi son derece şık, zengin, oturmuş şöyle söylüyor. 'Parlamenter sistem canımıza yetti' diyor. Bak sen. Bizde ecdada kafayı takma, geçmişin değerleriyle didişmek yok. Dedesinin de parlamento düşmanı olduğunu biliyordur Nilhan Hanım. 'Senin deden en çok toprak kaybeden padişah' desen, ağrına gider. Kafayı bir denizci, bir çocuğa takmış ona düşmanlığıdan donanmayı hareket ettirmedi. Kıbrıs'ı İngilizlere savaşmadan verdi. Ege'deki bütün adaları kaybeden bizati dedesidir. Biz Osmanlı'yı sevabıyla günahıyla tarihçilere bırakıyoruz. Nilhan hanım Osmanlı'nın en çok toprak kaybedeninin torunu olabilir ama biz Hazerfen Çelebi'nin torunlarıyız.

Onlar mutlaka Abdülhamid'i çok seviyor olabilirler. Biz buradan onlara küfredecek değiliz. Nilhan Hanım'a bir tek şeyi söylemek lazım. Sen Atatürk'e dil uzatıyorsun ya. Eğer Atatürk olmasaydı sen mutlaka yine yaşardın. Ama hangi sarayın hangi odasında, hangi kafesin altında dedenin, babanın uygun gördüğü hangi paşanın kaçıncı karısı olurdun onu bir düşün."

NİLHAN OSMANOĞLU NE DEMİŞTİ? (HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

472634

Haber Ara