Dolar

32,3686

Euro

34,7820

Altın

2.438,57

Bist

10.082,77

Taliban'ın son saldırısı sebebiyle gündem: Truva araç

Taliban’ın üstlendiği ve 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği, iki katı kadar insanın yaralandığı Kabil saldırısının ardından ambulansların terör saldırılarında kullanılması konusu gündeme geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-31 10:15:45

Taliban'ın son saldırısı sebebiyle gündem: Truva araç

TIMETURK | ÇEVİRİ

İkinci el ambulans almak hayli zor ancak CBS News'e konuşan güvenlik uzmanı Chris Phillips'e göre "ambulansların ikinci el satışı teröristlere ölümcül bir silah sunuyor."

"Terörist tehditi geniş ve artık daha çeşitli” diyen Phillips “Bu saldırılardan biri neredeyse kesinlikle bir bombalı araç olacak” diye konuştu.

İNGİLTERE TERÖR OLAYLARI KONUSUNDA AMBULANS UYARISI YAPMIŞTI

İngiliz güvenlik servisinin Irak'ta on yıl önce işaret ettiği bir tehdit olduğu belirtilen ve 'Truva araç' olarak adlandırılan ambulanslar, normal ambulans gibi görünse de patlayıcıyla yüklü oluyorlar.

Phillips, "Korkulan şey bu terör taktiğinin IŞİD militanlarınca ihraç edilmesi. Bu araçların kullanımının durdurulması için yasa gerekiyor aksi takdirde büyük sorunlarla uğraşacağız” dedi.

ÇOK SAYIDA İKİNCİ EL ARAÇ VAR

Haberde alışveriş sitelerinden kolaylıkla ambulans ya da polis arabası görünümünde araçlar alınabildiği belirtildi. Ayrıca halen ambulansların ikinci el satışında yasal bir düzenleme bulunmadığı ifade edildi.

Haber Ara