Dolar

32,2721

Euro

34,7775

Altın

2.411,37

Bist

10.267,09

'B.k çukuru'na tepkiden Trump Hotel de nasibini aldı

Washington DC’de yer alan Trump Hotel de Amerikan başkanına yöneltilen eleştirilerden nasibini aldı. Cumartesi gecesi otelin giriş duvarlarına “Burası bir “sh*thole” yazısı projektörle yansıtıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-15 15:37:49

'B.k çukuru'na tepkiden Trump Hotel de nasibini aldı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Haiti, Afrika ve El Salvadorlu göçmenler için “Bu b.k çukuru ülkelerden niye insan kabul ediyoruz?” ifadelerini kullanan ABD Başkanı Donald Trump'a tepkiler dinmiyor. Başkan, her ne kadar 'ben ırkçı değilim' diyerek tepkileri savuşturmaya çalışsa da eylemleri engelleyemiyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen protestolardan biri de Trump Hotel'e yönelikti.

TRUMP HOTEL'E PROJEKSİYONLU EYLEM

Washington DC'de yer alan Trump Hotel de Amerikan başkanına yöneltilen eleştirilerden nasibini aldı. Cumartesi gecesi otelin giriş duvarlarına “Burası bir “sh*thole” yazısı projektörle yansıtıldı. Emojiler de bu yazıya eşlik etti.

7812178A-679C-47E1-90EA-833CBA7A59EA

"BEN IRKÇI DEĞİLİM"

Trump'ın Haiti, El Salvador ve bazı Afrika ülkelerini de kastederek, Amerika'nın bu ülkelerden göçmen almalarını eleştirdiği ve bahsi geçen ülkelere “sh*thole” (b*k çukuru) benzetmesinde bulunduğu öne sürülmüştü. Trump ise bugün basına yansıyan açıklamalarında, “Ben ırkçı değilim hatta şimdiye kadar röportaj yaptığınız en az ırkçı insanım” diye kendini savundu. BM İnsan Hakları Dairesi Trump'ın sözlerini “ırkçı” olarak tanımlamıştı.

"ÜNLÜ BİR IRKÇI VE NAZİ SEMPATİZANI"

Aynı gün otele, “Amerika Başkanı ünlü bir ırkçı ve Nazi sempatizanı” da yansıtıldı. Yazıyla 2017 Ağustos ayında başkanın Charlottesville beyaz milliyetçi yürüyüşünde sarfettiği tartışmalı söylemler kastedildi. Trump o sözlerinde hem solcuların hem de nazilerin suçlu olduğunu belirterek, iki tarafı bir tutmuştu.

Otele yansıtılan videonun ise daha önce de politik mesajlar içeren videolar hazırlayan Robin Bell tarafından oluşturulduğu belirtildi.

trump-international-hotel-projection

 

Haber Ara