Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Bakan Pakdemirli'den pamuk üreticisine prim müjdesi

'Üreticilerimizden gelen talepler ve yaptığımız detaylı analizler sonucu kütlü pamuk primini yüzde 37,5 artırarak kilogram başına 1,1 liraya çıkardık. Pamuk üreticilerine, mazot ve gübre desteğiyle birlikte kilogram başına 1,23 lira destek ödeyeceğiz'

2 Ay Önce Güncellendi

2020-10-16 16:13:19

Bakan Pakdemirli'den pamuk üreticisine prim müjdesi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kütlü pamukta primi yüzde 37,7 artırarak kilogram başına 1,1 liraya çıkardıklarını açıkladı. Pakdemirli, İzmir Kemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen Yem Bitkileri Tohum Dağıtım Programı'nda yaptığı konuşmada, çiftçilere destek olacak önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Pakdemirli, hayvancılıkta karlı bir üretimin girdi maliyetlerini azaltmanın mümkün olduğunu belirterek, yem bitkilerine destek verdiklerini ve çayır-mera ıslahı projeleriyle otlatma kapasitesini yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yem Bitkilerine Destek Devam Ediyor

Yem bitkilerine verilen destekler hakkında bilgi veren Pakdemirli, yem bitkilerine 2019'da 1 milyon hektar alanda 786 milyon lira destek verdiklerini ve yem bitkisi ekiliş alanının 3 kat artışla 2,3 milyon hektara, kaba yem üretiminin 2 kat artışla 69 milyon tona çıktığını aktardı. Ayrıca bu yıl silajlık soyayı da destek kapsamına aldıklarını belirtti.

Yerli Tohumlar Ege Topraklarında

Pakdemirli, yerli ve milli tohumların Ege'nin topraklarıyla buluştuğunu vurgulayarak, İzmir'in 10 ilçesinde 243 üreticiye toplamda 218 ton fiğ tohumu ve 72 ton yulaf tohumu dağıtacaklarını duyurdu. Dağıtılacak tohumların Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildiğine dikkat çekti.

Pamuk Üreticilerine Müjde

Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin dünyada önemli bir pamuk üretim merkezi olduğunu belirterek, pamukta yapılan destek artışını açıkladı. Kilogram başına 80 kuruş olan kütlü pamuk primini yüzde 37,5 artırarak kilogram başına 1,1 liraya çıkaracaklarını ve mazot ve gübre desteğiyle birlikte kilogram başına 1,23 lira destek sağlayacaklarını belirtti.

Diğer konuşmacılar da tarımsal üretimin önemine vurgu yaparak, tohum dağıtım projeleri ile çiftçilere destek olunacağını ifade ettiler. Konuşmaların ardından Bakan Pakdemirli, çiftçilere temsili tohum dağıtımı gerçekleştirdi.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara