Dolar

32,5115

Euro

34,8929

Altın

2.437,64

Bist

9.716,77

'Ankara, Rusya'nın anayasa taslağını reddetti'

Ankara'da kurulan müzakere masasında Türk ve muhalif yetkililerin, Rusya'nın anayasa taslağını ele almayı reddettiği belirtiliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-07 17:44:44

'Ankara, Rusya'nın anayasa taslağını reddetti'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Kazakistan'da 23-24 Ocak'taki Suriye görüşmelerinden çıkan ateşkesi izleme-denetleme mekanizması dün Astana'da bir araya geldi.

Kazakistan Silahlı Kuvvetleri Askeri Müzesi'ndeki görüşmelere Türk, Rus, İranlı yetkililerin yanı sıra BM temsilcileri ve ilk kez Ürdün'den de yetkililer katıldı. BM toplantının başarılı geçtiğini duyurdu.

RUS HEYETTEN AÇIKLAMA

Zirveye katılan Rus heyetin başkanı Stanislav Gadcimogamedov, ateşkesin sağlanması, etkin bir şekilde izlenmesi ve kontrolünün sağlanması mekanizmalarının yanı sıra provokasyonların önüne geçilmesi konularının da tartışıldığını söyledi.

Karşılıklı güvenin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması için tedbirlerin de ele alındığını kaydeden Gadcimogamedov “Heyetler işbirliğine devam etmeye hazır olduğunu yinelediler” diye konuştu.

"ANAYASA TASLAĞI REDDEDİLDİ"

Suriyeli muhalifler ise Astana'daki görüşme öncesi Ankara'da Türk ve Rus yetkililerle bir araya geldi. Al Jazeera'ye konuşan bir Türk yetkili, toplantılarda Türkiye ve muhaliflerin Rusya'nın önerdiği anayasa teklifini ele almayı reddettiğini söyledi. Türk kaynak “Geleceğin Suriye'sinde uygulanacak idari sistemi şimdiden masaya yatırmak, yeni anayasayı, öz yönetimi ya da federalizmi tartışmak, tek taraflı hareket etmek isteyenlerin amaçlarına hizmet edebilir” dedi. Ayrıca silahlı muhalif grupların temsilcileri, toplantıda Rusya'dan ateşkesin garantörü olarak rejimin ve milislerinin anlaşmaya bağlılığını sağlamasını istedi.

FAKAT RUSYA GENELKURMAY'I AKSİNİ İDDİA EDİYOR

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, Türkiye ve İran'ın Rusya'nın Suriye anayasası taslağına ilişkin önerisini desteklediğini kaydetti.

(85 MADDELİK ANAYASA'NIN TAM METNİ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

474533


(6 ŞUBAT'TA YAŞANAN GELİŞMELER SIRASINDA GELEN HABERLER İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

478646

479011

480273

(3 ŞUBAT'TA ANKARA'DA YAŞANAN TOPLANTIYA İLİŞKİN HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

1_125

2_108

3_85

Haber Ara