Dolar

32,2601

Euro

34,7820

Altın

2.401,04

Bist

10.176,84

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 19:27:24

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar
Eski Polonya Kara Kuvvetleri Genel Komutanı Orgeneral Waldemar Skrzypczak, "Kremlin Donbas ve Lugansk'daki silahlı kuvvetleri oluşturmakla meşgul. Gelecek askerler gerekli olan eğitimi almakta. Aynı düzen Karabağ'da da yaşanmıştı. Rusya aynı sistemle devam ediyor" dedi.

Litvanya basınına Doğu Avrupa'da değişen jeopolitik durumu değerlendiren Skrzypczak, "Litvanya, Letonya ve Estonya NATO yardımı olmadan Rusya'ya karşılık veremezler. Böyle bir çatışma halinde Baltık ülkelerin silahlı kuvvetleri zorlanır ancak savaşa her an hazır olmak gerekir" diye konuştu.

"Rusya-Ukrayna çatışması sona mı erdi, yoksa yeni savaş öncesi iki taraf mola mı aldı?" sorusuna Waldemar Skrzypczak, "Şu anda, Kremlin Donbas ve Lugansk'daki silahlı kuvvetleri oluşturmakla meşgul. Gelecek askerler gerekli olan eğitim almaktadır. Aynı düzen Karabağ'da da yaşanmıştı. Rusya aynı sistemle devam ediyor" yanıtı vererek Ukrayna'nın Donbas'ı savaşla geri almasının mümkün olmadığını bildirdi.

NATO ile Rusya'nın askeri birliklerini karşılaştıran Skrzypczak, NATO'nun gücünün kolektif, uluslararası politikada sergilediği konum ve silah alanından en modern teknolojiye sahip olduğunu vurgulayarak Avrupa'nın, Rusya'dakilerden daha iyi silahlara sahip olduğunu dile getirdi.

Rusları takdir eden Waldemar Skrzypczak, "Rusya sürekli yeni teknolojiler üretiyor. Özellikle tank ve hava savunma alanında. Batı ve Polonya'da yerinde durmuyor. Silahlanma yarışı başladı" dedi.

Haber Ara