Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Diyarbakır'daki patlama

Diyarbakır'daki patlama

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 19:21:29

Diyarbakır'daki patlama
Diyarbakır'daki HDP mitinginde yaşanan patlama sonrasında dağılan grupların polis ekiplerine saldırı anı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

İstasyon Meydanı'ndaki mitingde patlama sonrası dağılan grupların arama noktasındaki polisleri hedef alması güvenlik kameralarına yansıdı. Göstericilerin taşlı saldırısında miting alanına yakın bölgede bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait bir otobüs, kullanılamaz hale getirildi. Yapılan incelemede aracın bütün camlarının kırıldığı, içerisinde çok sayıda taş olduğu, bazı yerlerinin yandığı ve kan lekelerinin bulunduğu tespit edildi.

Olaylar kentin bazı bölgelerinde akşam saatlerinde de sürdü. Taş, molotofkokteyli ve havai fişeğin yanı sıra tabancanın da kullanıldığı izinsiz gösterilerde biri ağır 9 polis memuru yaralandı, 2'si zırhlı 5 polis aracı da hasar gördü.

Polis aracının ön camına 2 kurşunun isabet ettiği görüldü. Bölgedeki MOBESE kameraları açılan ateş sonucu tahrip oldu.

Kooperatifler Mahallesi Kışla Caddesi'nde göstericilerin taşlı saldırısına maruz kalan ve hasar gören polis minibüsünün içerisine HDP ibareli flama atıldı.

- Polise bıçaklı ve taşlı saldırı

Olaylar esnasında polis memurlarından 7'si atılan taşların isabet etmesi, 2 trafik polisi de bıçaklı saldırı sonucu yaralandı.

Kafasına taş atılan bir polisin kafatasının çatladığı ve durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralı polislerden 7'si taburcu edildi, 2 polis memurunun tedavisine devam ediliyor.

- Olay yerinde çalışmalar titizlikle yapıldı

İstasyon Meydanı'nda yaşanan patlamanın ardından olay yeri inceleme ekipleri gerekli çalışmalarını tamamladı.

Olayın aydınlatılması için ele geçirilen delilleri titizlikle inceleyen polis, faillerin bulunması için yoğun çaba sarf ediyor.

Haber Ara