Dolar

32,3877

Euro

34,6070

Altın

2.387,70

Bist

10.045,74

Paris'teki terör saldırıları

Paris'teki terör saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-04 19:36:57

Paris'teki terör saldırıları
Hükümet, ülke genelinde, herhangi bir terör saldırısı halinde ne yapılması gerektiğini anlatan bir bilgilendirme kampanyası başlattı.

Başbakanlığa ait internet sitesinde yer alan "Terör saldırısına maruz kaldığında ne yapmalı" başlığını taşıyan kampanyada, vatandaşlara, bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldıklarında ne yapmaları gerektiği resimli olarak anlatılıyor.

Kampanya, "Kaçma, saklanma ve ihbar etme" şeklinde 3 bölümden oluşuyor. "İmkanınız varsa kaçın, kaçarken diğer kaçmaya çalışanlara da yardım edin" ifadelerinin yer aldığı ilk bölümde, etrafta bulunanlara da olay yerine yaklaşmamaları konusunda uyarı yapılması isteniyor.

Saklanma kısmında ise ışıkların kapatılıp, kapıların kilitlenmesi, elektrik cihazların sessiz moda geçirilmesi ve yere uzanılması gerektiği belirtiliyor.

Duyurunun son aşaması, "ihbar etme" bölümünde ise polis ya da itfaiyenin aranarak, güvenlik güçleri geldiğinde onlara doğru hemen koşulmaması ve ellerin yukarı kaldırılması gerektiği belirtiliyor.

Tüm bakanlıklara dağıtılan kampanya afişi, üniversiteler, konser salonları, büyük mağazalar, stadyumlar, müzeler olmak üzere kamuya açık olan kalabalık alanlara da asılacak.

Fransa'da 13 Kasım terör saldırıları sonrasında alınan güvenlik önlemleri neticesinde ülkede suç oranında da düşüş yaşandığı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik İstatistik Servisi, Fransa'da hırsızlık olayları 14 Kasımdan bu yana yüzde 16 oranında azaldığını bildirirken, uzmanlar suç oranının azalmasına neden olarak saldırılar sonrasında alınan yoğun güvenlik önlemlerini gerekçe gösteriyor.

Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybederken, 351 kişi yaralanmış, yapılan saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti. Saldırıların ardından Fransa'da olağanüstü hal ilan edilmişti.

Haber Ara