Dolar

32,2313

Euro

35,0384

Altın

2.488,15

Bist

10.625,55

Şirket Kurmanın Avantajları Yeni Girişimcileri Cezbediyor

Girişimcilik bazıları için ek gelir kaynağıyken kimilerine göre de 7/24 mesai yaptıkları bir meslektir.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-30 17:02:13

Şirket Kurmanın Avantajları Yeni Girişimcileri Cezbediyor

Şirket kurmak, birçok girişimcinin planları arasındadır. Çünkü girişimciler için şirket kurmanın avantajları saymakla bitmez. Bu avantajlardan faydalanmak ve girişiminizi büyütmek için siz de profesyonel destek alarak kolaylıkla şirket kurabilirsiniz.

Girişimciler için Şirket Kurmak Önem Kazanıyor

Ticaret ile ilgilenen girişimcilerin büyük kısmı şahıs şirketi kurmayı düşünür. Çünkü girişimleri bireysel kimlik ile değil, şirket üzerinden yürütmenin önemi büyüktür. Örneğin şirket sahibi olarak her şeyden önce yasal koruma kazanırsınız. Kişisel varlıklarınız, işletmenizin borçlar ve sorumluluklarınız koruma altına alınır. Böylece yaşayacağınız evrak krizlerinden veya finansal problemlerden kişisel olarak etkilenmezsiniz. Resmî varlığa sahip olarak hem işletmenizi hem kendinizi korursunuz.

Şirket sahibi olarak piyasadaki güven ve itibarınızı yükseltirsiniz. Müşteriler, tedarikçiler ve iş ortakları, şirket olarak faaliyet gösteren girişimcilere daha çok güvenir. Bu güven ve itibar, imajınıza da pozitif olarak yansır. Aynı sebepten yatırımcılar işinizi daha büyük bir ciddiyetle değerlendirir. Bu sayede daha hızlı finansal kaynak ve yatırım bulabilirsiniz. İşinizi büyütebilir, ekibinizi genişletebilir veya yurt dışına açılabilirsiniz.

Farklı Ülkelerde Şirket Kurmanın Avantajları Öne Çıkıyor

Dünya, gün geçtikçe küçülmekte. Dolayısıyla girişiminizi dünya pazarına çıkarmak artık oldukça kolay. Üstelik kolaylığın yanı sıra avantajlı. Yurt dışında şirket kurmanın girişimcilere sağladığı avantajlardan bazılarını aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

  • Erişim: Farklı ülkelerde şirket kurmanın avantajlarından ilki her açıdan yükselen erişim şansıdır. Bu şirketle dilediğiniz farklı pazarlara girebilirsiniz. Ülkelerin yerel pazarlarına göre girişiminizi çeşitlendirebilirsiniz. Oldukça geniş bir müşteri profiline erişerek potansiyelinizi artırırsınız. Genişleyen müşteri tabanı sayesinde gelirinizi yükseltebilirsiniz.
  • Fırsat: Yurt dışında şirket kurmak, birçok fırsatı beraberinde getirir. Farklı ekonomik koşullar ve pazar talepleri, yeni iş fırsatlarını keşfetmenize yardımcı olur. Bu sayede farklı yatırımcıların dikkatini çekmeniz de mümkün olabilir. Yerel yatırımcı ve hükümetlerden ya da uluslararası finans kurumlarından kaynak bulabilirsiniz.
  • Rekâbet: Yurt dışına açılarak yeni bir rekâbet ortamına girmiş olursunuz. Hâliyle girişiminiz ve tercih ettiğiniz ülke pazarına göre konumunuz da değişir. Birden rekâbette üstün konuma gelebilirsiniz. Veya daha sıkı bir rekâbet ortamına girerek kendi sınırlarınızı zorlayabilir ve büyüme sağlayabilirsiniz.

Farklı ülkelerde şirket kurmanın avantajlarını çoğaltmak mümkündür. Ancak bu süreç avantajlı olduğu kadar zorlayıcı da bulunur. Özellikle fiziksel şirket kurmak zahmetlidir. Bunun yerine yurt dışında online şirket kurmayı deneyebilirsiniz. Online şirket kurmak için bir profesyonelden yardım alarak süreci hızlandırabilirsiniz.

Şirket Kurma Maliyetleri Lokasyona Göre Farklılık Gösteriyor

Şirket kurma maliyeti, lokasyona göre değişkenlik gösterir. Yani farklı ülkelerde şirket kurmak için ayırmanız gereken bütçe aynı değildir. Bunun başlıca sebebi, ülkeler arasındaki idarî, hukukî ve ekonomik farklardır. Yasal gereksinimler ve düzenlemeler, vergi kanunları, ticarî kararlar, oranlar ve teşvikler, şirket kurma maliyetini etkiler. Şirket türü ve yapısı, buna bağlı olarak kayıt ve lisans ücretleri de maliyeti değiştirir. Bunların yanı sıra noter ve benzeri kalemler, çalışma ve iş gücü maliyetleri bütçe hesabını etkileyen faktörlerdir. Şirket kurmadan önce tüm bu faktörleri detaylı olarak araştırmanız ve güncellemeleri takip etmeniz önerilir.

Şirket Kuruluş Sürecinde Profesyonel Destek Tercih Ediliyor

Şirket kurmanın avantajlarından doya sıya faydalanmak isterseniz bir profesyonelle çalışmanızı tavsiye ederiz. Jestiyon, bu süreçte uçtan uca hizmet sunarak aradığınız profesyonel desteği sağlar. Yalnızca Türkiye'de değil, farklı ülkelerde şirket kurmanıza yardımcı olur. Şirket kurulumunun ardından ön muhasebe, finansal danışmanlık, sanal ofis ve marka tescili gibi imkânlar sağlar. Jestisyon'un deneyimli ekibi ve şeffaf çalışma prensibi sayesinde prosedürlerle uğraşmadan şirket sahibi olursunuz.

Haber Ara