Dolar

32,2223

Euro

35,0387

Altın

2.501,80

Bist

10.757,96

Ünlü yönetmenin Biden'a çalıştığı ortaya çıktı

Ünlü film yönetmeninin ABD başkanına yeniden seçilme mesajını iletmesine yardımcı olduğu bildiriliyor.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-30 17:21:38

Ünlü yönetmenin Biden'a çalıştığı ortaya çıktı

NBC'nin haberine göre, Hollywood'un en tanınmış film yönetmenlerinden biri olan Steven Spielberg, ABD Başkanı Joe Biden'a yeniden seçilme kampanyasında yardımcı olmak üzere görevlendirildi.

Uzun süredir Biden'ın destekçisi olan Spielberg'in, 19-22 Ağustos'ta Chicago'da yapılması planlanan Demokratik Ulusal Kongre için kampanya stratejisi sağladığı bildiriliyor. ABD basınına göre Spielberg, 50 eyaletten 5.000'den fazla delegenin Demokrat Parti'nin başkan ve başkan yardımcısı adaylarını resmi olarak seçmesini bekleyen etkinlik organizatörleriyle görüşüyor.

Demokrat aday olarak onaylanması beklenen Biden, eski Başkan Donald Trump ile Kasım ayında yüzleşmeye hazırlanırken, yönetmen ve yapımcı Spielberg, delegelere ve izleyicilere "başkanın başarılarını ve ülke vizyonunu en iyi şekilde nasıl aktarabileceğine" dair "sanatını konuşturuyor".

Sürece yakın konumdaki bir kaynak Deadline'a yaptığı açıklamada "Steven başkana mümkün olduğu kadar yardımcı olmak istiyor. Bunun ülke tarihindeki en önemli seçimlerden biri olduğuna inanıyor." dedi.

Spielberg, Biden-Harris ikilisini kazanması için kendini adamış bir bağışçı olduğunu kanıtladı. Geçen yıl Aralık ayında, arkadaşı ve aynı zamanda Biden'ın kampanyasının eş başkanı olan eski DreamWorks şirketinden ortağı Jeffrey Katzenberg'in ev sahipliği yaptığı büyük bir bağış toplama etkinliğine katıldı.

Ancak NBC kaynağı, ünlü yönetmenin, John Kerry ve Barack Obama'nın adaylıkları için yaptığı gibi Ağustos ayındaki etkinliğin filmini çekme planının olmadığını söyledi.

Aynı kaynak, Biden'ın kampanyasının eski Başkan Obama ile, Haziran ayı ortasında George Clooney ve Katzenberg'in ev sahipliği yapacağı Los Angeles bağış toplama etkinliğine katılma konusunda ayrı görüşmelerde bulunduğunu da ekledi.

Geçen ay New York City'de Obama ve eski Başkan Bill Clinton'ın katıldığı, yıldızlarla dolu bir etkinlikte bir gecede 25 milyon dolardan fazla bağış toplanmıştı.

CNN'in yayınladığı ulusal ankete göre Biden şu anda Cumhuriyetçi rakibinin gerisinde. Trump'ın desteği yüzde 49, Biden'ın desteği ise Ocak ayından bu yana iki puanlık düşüşle yüzde 43 oldu.

Russian Today

Haber Ara