Dolar

32,1930

Euro

34,9546

Altın

2.511,72

Bist

10.951,60

RTÜK'ten 'belgesel' açıklaması

RTÜK'ten 'belgesel' açıklaması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-04 19:37:27

RTÜK'ten 'belgesel' açıklaması
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı basın yayın organlarında, bir yayın kuruluşuna gönderilen belgesel yayınına ilişkin haberler üzerine, bahse konu olan belgeselin TRT'den temin edildiğini, yayın içeriğiyle ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberlerde, "belgesel yayınında dini değerlerin hafife alındığı" şeklinde ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, seçim dönemlerinde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen yayın kuruluşlarının, yine YSK tarafından belirlenen yayın ilkeleri doğrultusunda RTÜK tarafından takip edildiği hatırlatıldı.

Yayın ilkelerine aykırı olduğu değerlendirilen ve YSK tarafından ayrıca talep edilen yayınlara ilişkin hazırlanan raporların, ihlal olsa da olmasa da YSK'ya gönderildiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gönderilen raporlar, YSK tarafından nihai karara bağlanarak, yine YSK tarafından yayın kuruluşlarına müeyyide uygulanmakta ya da müeyyideye gerek görülmemektedir. YSK tarafından yayın kuruluşlarına uygulanan 'Program Durdurma' müeyyidelerinin ifası, RTÜK tarafından çoğunluğu TRT arşivinden, bir kısmı da diğer kamu kurumlarından temin edilen 'Belgesel Yayınları' ikame program olarak, yayın kuruluşlarına gönderilmektedir. Bahse konu olan belgesel yayını da TRT'den temin edilmiş olup, yayın içeriğiyle ilgili olarak Üst Kurul tarafından inceleme başlatılmıştır."

Haber Ara