Dolar

32,4072

Euro

34,8143

Altın

2.401,98

Bist

10.208,65

Nobel Barış Ödülü'nün Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü'ne ver

Nobel Barış Ödülü'nün Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü'ne verilmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 18:10:32

Nobel Barış Ödülü'nün Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü'ne ver
Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, bu yılki Nobel Barış Ödülü'ne Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü'nün layık görülmesini, "Ödül, ülkemizin diyalog yöntemine bağlılığı ve buna verdiği önem dolayısıyla da verilmiştir" sözleriyle değerlendirdi.

Sibsi, Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü'ne bu yılki Nobel Barış Ödülü'nün verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkedeki sorunların çözümünde diyaloğun önemine dikkati çekerek, "Nobel Barış Ödülü Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü'ne ülkemizin diyalog yöntemine bağlılığı ve buna verdiği önem dolayısıyla da verilmiştir" ifadesini kullandı.

Ülkede sağlıklı bir gelecek kurulması için sorunların çözümün sadece diyalog yoluyla olabileceğini vurgulayan Sibsi, bu çerçevede Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi ve Nida Tunus Partisinin Genel Sekreteri Muhsin Marzuk ile görüşeceğini bildirdi. Sibsi, "Bazı farklılıklara rağmen kimseyi dışlamadan herkesle görüşmemiz gerekiyor, dışlamaya karşıyız" dedi.

Başbakan Habib es-Sayd da konuşmasında, "Tunuslular tarafından elde edilen ve bizi gururlandıran bu başarının uluslararası konumda tanınması bizlerin bu konuda daha fazla gayret göstererek çalışmamız için bir fırsattır" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Nobel Barış Ödülü sahibi Mısırlı Muhammed el-Baradey, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Tunus halkını takdir ve tebrik ediyorum. Çıkış yolu diyalog, ulusal uzlaşma, ortak çalışma, İnsan haklarına ve demokrasiye saygı ve şiddeti bırakmaktır" ifadesini kullandı.

Norveç Nobel Komitesi, bu yılki Barış Ödülü'nü 2011'deki Yasemin Devrimi'nin ardından Tunus'ta çoğulcu demokrasinin kurulmasına katkıda bulunan Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü'ne vermişti.

Haber Ara