Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

MEB öğretmen atama kılavuzunu yayımladı: Başvurular elektronik ortamda yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına ilişkin kılavuz yayımlandı.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-03 07:40:42

MEB öğretmen atama kılavuzunu yayımladı: Başvurular elektronik ortamda yapılacak

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, adayların başvurabilmesi için öncelikle okul ve kurumlarda memur ve sözleşmeli personel statüsünde en az 4 yıl öğretmenlik deneyimine sahip olmaları gerekmektedir. Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki proje okullarına atanacak adayların ise bu yükümlülüğü tamamlamış, erteletmiş ya da muaf tutulmuş olmaları gerekmektedir.

Öğretmen ihtiyacının adaylık süresi dahil en az 4 yıl öğretmenlik yapmış olanlardan karşılanamaması durumunda, diğer şartlara bakılmaksızın atama yapılabileceği ifade edilmektedir.

Başvurular, 3-6 Mayıs tarihleri arasında "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerindeki elektronik başvuru formunu doldurarak gerçekleştirilecektir.

Başvuranlar öncelikle kimlik, öğrenim ve benzeri bilgilerini kontrol etmek üzere MEBBİS e-Personel modülünden bilgi talep ederek başvurularını tamamlamalıdırlar.

Bilişim Teknolojileri alanından mezun olan adaylar belirli mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir.

Atamalar, adayların tercihleri doğrultusunda belirlenen tarihlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Atama sonuçları Bakanlık internet sitesinde duyurulacaktır.

Kontenjanlar, atama sürecinde değişiklik gösterebilecek olup, güncellemeler Bakanlık tarafından yapılacaktır.

Proje okullarına yapılan atamalar, Milli Eğitim Bakanlığı ile sektör arasında imzalanan protokoller doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Başvuruların onaylanması ve sonuçların duyurulması işlemleri belirli tarihlerde tamamlanacak olup, atama işlemleri 1 Temmuz'dan itibaren başlayacaktır.

Haber Ara