Dolar

32,2144

Euro

35,0122

Altın

2.516,92

Bist

10.739,57

Rusya'dan ortaklarına Ukrayna çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın ortaklarını İsviçre'deki Ukrayna ile ilgili barış konferansına katılmamaya çağırdı. Zaharova, 'Rusya, Zelenski'nin Formülü'nü destekleyen herhangi bir etkinliğe katılmayacak.' dedi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-03 07:51:58

Rusya'dan ortaklarına Ukrayna çağrısı

Zaharova, İsviçre'nin ev sahipliğinde 15-16 Haziran'da düzenlenecek Ukrayna ile ilgili barış konferansı hakkındaki bir basın kuruluşunun sorusuna yazılı olarak yanıt verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sayfasında yer alan açıklamasında Zaharova, İsviçre'nin konferansla ilgili gerçekleri çarpıttığını belirterek, sadece İsviçre'de düzenlenecek olan sözde ilk zirveye değil, aynı zamanda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Formülü'nü destekleyen herhangi bir etkinliğe katılmayacaklarını ifade etti. Zaharova, bu tür forumlara ısrarla davet edilseler bile bunu yapmayacaklarını belirtti.

Söz konusu konferansta Ukrayna krizinin çözüm yollarının aranmayacağını ileri sürerek, Batı'nın bu meseleyi çözmek istemediğini ve Rusya'yı stratejik olarak yenilgiye uğratmaya çalıştığını vurguladı.

Zaharova, İsviçre'nin Rusya'ya karşı bir siyaset izlediğini ve Ukrayna'yı desteklediğini iddia ederek, bu nedenle de İsviçre'nin tarafsızlığını ve arabuluculuk yeteneğini kaybettiğini belirtti. Dünyadaki diğer ülkelerden ortaklarını Kiev ile Batı'nın Rusya'ya karşı kışkırtıcı eylemlerine katılmamaları konusunda uyararak, bu tür forumlara katılmaktan kaçınmaya çağırdı.

Haber Ara