Dolar

32,4478

Euro

34,6431

Altın

2.385,68

Bist

10.045,74

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

-Katar Merkez Bankası, ülkedeki bankacılık işlemlerinin herhangi bir değişikliğe uğramadan normal seyrinde devam ettiğini duyurdu

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-12 17:28:11

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz
Katar Merkez Bankası, ülkedeki bankacılık işlemlerinin herhangi bir değişikliğe uğramadan normal seyrinde devam ettiğini duyurdu.

Merkez Bankası Müdürü Abdullah bin Suud Al Sani, Katar resmi haber ajansı QNA'ya yaptığı açıklamada, gerek ülkede gerekse yurt dışındaki bankalar arasındaki mali işlemlerin devam ettiğini belirtti.

Yerel ve küresel düzeydeki bankacılık düzenlemelerine göre ülke içerisinde para akışının tam bir serbestlikle yapıldığını vurgulayan Al Sani, "Ülkedeki bankacılık işlemleri, herhangi bir değişikliğe uğramadan normal seyrinde devam ediyor." dedi.

Merkez Bankasının yeterli miktarda nakit ve finansal araçlara sahip olduğuna işaret eden Al Sani, "Banka, ülkedeki yükümlülüklerini kapatmaya yetecek kadar döviz rezervine sahip. Katar bankacılık sektöründeki likidite seviyeleri, müşterilerin tüm gereksinimlerini karşılayacak kadar iyi." ifadesini kullandı.

Haber Ara