Dolar

32,4234

Euro

34,6698

Altın

2.395,77

Bist

10.045,74

Irak Başbakanı El-Kazımi: 'ABD askerlerinin Irak dışında konuşlanması için anlaşma sağlandı'

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi yaptığı açıklamada, 'ABD ile askerlerinin Irak'ın dışında konuşlanması için anlaşma sağladık' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-21 17:07:38

Irak Başbakanı El-Kazımi: 'ABD askerlerinin Irak dışında konuşlanması için anlaşma sağlandı'
ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi yaptığı açıklamada, "ABD ile askerlerinin Irak'ın dışında konuşlanması için anlaşma sağladık" dedi.

ABD ile Irak arasında başlatılan stratejik müzakereler kapsamında Washington'da bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi, ülkesinde bulunan Amerikan askerlerinin yurt dışında konuşlanması için ABD ile anlaştığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin çok önemli ve başarılı olduğunu belirten el-Kazımi, "ABD ile askerlerinin Irak'ın dışında konuşlanması için anlaşma sağladık. Söz konusu birliklerinin yurt dışında konuşlanmasının mekanizması için bir teknik ekip oluşturulacak" dedi. Irak Başbakanı el-Kazımi, "Irak hükümetinin isteklerini anlayışla karşılayan ve çok açık tavır sergileyen bir ABD görüyorum" ifadelerini kullandı. El-Kazımi ülkenin güneyinde yer alan ve protestolara sahne olan Zikar kenti başta olmak üzere ülke geneli açısından büyük önem taşıyan bir anlaşmanın imzaladığını dile getirdi.

Haber Ara