Dolar

32,3881

Euro

34,7691

Altın

2.394,30

Bist

10.240,56

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Karadağ İslam Birliği Başkanı Fejzic, Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrını şiddetle kınadı- Fejzic: - 'Müslüman bir ülke olan Türkiye'den kadın bakan geliyor ve olabilecek en kaba şekilde ülkeden dışarı çıkarılıyor. Bu bir kadın, hanımefendi ve Müslümana karşı yapılan antidemokratik, akılsız, insanlık dışı ve medeniyetsiz bir tavırdı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-12 23:33:03

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler
Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya gösterdiği skandal tavrı, "antidemokratik, akılsız, insanlık dışı ve medeniyetsiz" olarak nitelendirdi.

Fejzic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda hükümetinin Bakan Kaya'ya gösterdiği tavrı şaşkınlık ve hayretle karşıladığını belirterek, "Sadece engellemek de değil, ülkeden sınır dışı ettiler. Akıllara hemen Hollanda'nın Srebrenitsa'daki Müslümanlara yapılan soykırımdaki ipoteği geliyor. Hollandalı askerler, Birleşmiş Milletler'in (BM) koruması altında olan bölgedeki sivilleri korumakla yükümlüydü." dedi.

Hollanda ve birçok Avrupa ülkesinin, İslam ülkelerinde demokrasi olmadığını ve kadınlara yeterli hakların tanınmadığını savunduğunu anımsatan Fejzic, "Şimdi duruma bir bakın. Müslüman bir ülke olan Türkiye'den kadın bakan geliyor ve olabilecek en kaba şekilde ülkeden dışarı çıkarılıyor. Bu bir kadın, hanımefendi ve Müslümana karşı yapılan antidemokratik, akılsız, insanlık dışı ve medeniyetsiz bir tavırdır." diye konuştu.

Fejzic, Türkiye'nin terörle mücadelede en çok çaba sarf eden ülke olduğunu vurgulayarak, Hollanda'nın gösterdiği tavrın aksine kendi sınırları içerisinde var olan tehlikelere karşı Türkiye'den yardım almasının daha faydalı olacağını ifade etti.

Haber Ara