Dolar

32,4220

Euro

34,8133

Altın

2.399,17

Bist

10.208,65

Guterres'ten Japonya'ya çağrı

Guterres'ten Japonya'ya çağrı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 23:37:25

Guterres'ten Japonya'ya çağrı
Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Japonya'nın küresel bir sorun olan sığınmacı krizi konusunda daha aktif bir rol oynaması gerektiğini söyledi.

Guterres, Japonya'nın başkenti Tokyo'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Japon yetkililerle yaptığı görüşmelerde Suriyeli sığınmacıların durumunun ele alındığını belirtti.

Japonya'nın sığınmacılar için yaptığı yardımların çok değerli olduğuna işaret eden Antonio Guterres, Japon hükümetine daha fazla sığınmacıyı ülkelerine kabul etmeleri çağrısında bulundu.

İnsani yardım konusunda ABD'nin ardından en cömert ikinci ülke olan Japonya, çok az sayıda mülteci kabul ediyor. Başbakan Şinzo Abe, daha önce Myanmarlı ve Vietnamlı mültecileri kabul etmesi için yapılan çağrılara da "Sığınmacı kabul etmeden önce kendi sorunlarımızla ilgilenmemiz gerekiyor" yanıtını vermişti.

Abe, eylül ayında BM Genel Kurulu sırasında da ülkesinin artan yaşlı nüfus ve azalan doğum oranlarının yol açtığı demografik sorunlar nedeniyle "kapılarını sığınmacılara açmaya henüz hazır olmadıklarını" dile getirmişti.

Haber Ara