Dolar

32,3762

Euro

34,7786

Altın

2.394,49

Bist

10.238,61

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanaat önderlerini kabulü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanaat önderlerini kabulü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-27 14:58:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanaat önderlerini kabulü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek kanaat önderlerinden Ahmet Doğan, görüşmede vatandaşın görüşlerini aktaracaklarını belirterek, "Vatandaşımız, memleketin birlik ve beraberliğini, huzurunu, hizmette adil paylaşım yapılmasını istiyor. Vatandaşımız kardeşçe yaşamayı istiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Ankara'ya gelen kanaat önderlerinden bazıları, konakladıkları otelden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hareketlerinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'dan gelen kanaat önderi Tayyip Elçi, "Türkler, Kürtlerin desteğini almadan, Ortadoğu'da ve dünyada bir güç olamayacakları gibi, Kürtler de Türkler olmadan bir şey yapamazlar. Bu iki halkın birbirinden koparılması, bu iki halkın birbirine düşman yapılması her iki halka yapılacak en büyük darbedir. Dolayısıyla bin senedir birlikte, kardeşlik huzur ortamında yaşayan bu iki halkın birbirine kenetlenmesi lazım. Aralarını bozmak, onları birbirine kırdırmak isteyen, böylece her iki halkı da çökertmek isteyenlerin oyununa gelmememiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ülkenin sorunlarını konuşacaklarını söyleyen Sabri Yazar da Şanlıurfa'dan geldiğini belirterek, "Memleketimizin selamete ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Adıyaman'dan gelen Ahmet Doğan ise kabulde Türkiye'nin huzuru için neler yapılabileceğine dair kanaatlerin paylaşılacağını dile getirerek, "Vatandaşın içinden geldiğimiz için bildiklerimizi arz edeceğiz. Vatandaşımız, memleketin birlik ve beraberliğini, huzurunu istiyor. Hizmette adil paylaşım yapılmasını istiyor. Vatandaşımız kardeşçe yaşamayı istiyor" diye konuştu.

- "Vatanımızda huzurlu olsak ne olur"

Kars'tan gelen Ebubekir Parlak ise memleketin ve bölgenin faydası için ne varsa onu söyleyeceklerini ifade ederek, "Ümit ediyoruz ki herhangi bir şiddet olayı olmasın, barış ve kardeşlik olsun. Bir arada olursak insanlar daha rahat eder inşallah" dedi.

Şeyh Muhammed Nayir Erzincani de bir din adamı olarak, öncelikle herkesin Allah'a karşı mesuliyetini bilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu binayı, bu vücudu Allah yaptı, ancak o yıkar. Bir insanı öldürmek, dünyanın insanını öldürmek gibidir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin "cennet gibi bir vatan" olduğunu kaydeden Erzincani, "Vatanımızda huzurlu olsak ne olur? Vurup kırmayla rahat mı ediyorlar? Demek ki akıl noksanlığı var. Kendileri de rahat edemiyor, biz de rahat edemiyoruz. Ne oluyor? Bir huzursuzluktur gidiyor" değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara