Dolar

32,3638

Euro

34,6955

Altın

2.392,80

Bist

10.159,54

Alman siyasetçi şahit olduğu olayı yazdığı için yargılanacak

Alman siyasetçi şahit olduğu olayı yazdığı için yargılanacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-16 14:10:09

Alman siyasetçi şahit olduğu olayı yazdığı için yargılanacak
Almanya'nın Bielefeld kentinde demokrasi, barış, özgürlük ve adalet paylaşımını savunmak için yaklaşık iki yıl önce kurulan Medeni Cesaret Yurttaş Hareketi (BBZ) isimli yerel partinin Türk kökenli Alman Başkanı Robin Fermann, Almanya'da şahit olduğu bir olayı yazdığı için yargılanacak.

AA muhabirine konuşan Fermann, Türkiye'nin Almanya'ya kıyasla çok daha özgürlükçü bir ülke olduğunu belirterek, yaklaşık bir buçuk yıl önce şahit olduğu bir olayı kaleme alması sebebiyle hakkında hakkında dava açıldığını ifade etti.

Fermann, "Almanya'da basın özgürlüğü ve insan haklarından söz etmek mümkün değil" dedi.

Bielefeld kent merkezinde 6 Haziran 2014'te gördüğü ve yargılanmasına sebep olan olayı aktaran Fermann, şunları söyledi:

"İki kişinin peşinden dört özel güvenlik görevlisi koşuyordu. Sonra bu 4 kişi, kaçanlardan birini yakalayıp yere yatırdı ve polis gelene kadar 15 dakika boyunca çok kötü davrandı. Benim için o an yere yatırılan kişinin dini, dili ve rengi önemli değil, sadece insan olması önemliydi. Olaydan sonra kaçan iki kişinin Gürcistanlı olduğunu ve hırsızlıkla suçlandıklarını öğrendim. Suçları varsa bile kanun önünde hesap vermeliydiler. O yüzden bu özel güvenlik terörünü kamuoyuna taşımak için kaleme aldım. Polis geldiği zaman, haklarında suç duyurusunda bulunmak için bu güvenlik görevlilerinin isim ve adreslerini istedim. Polis beni ciddiye almadı ve olay yerinden eli boş ayrılmak zorunda kaldım".

Ertesi gün basında konuyla ilgili bir haber göremeyince Almanya'da sistemin nasıl işlediğini bildiği için sustuğunu ve yaşadıklarını bilgisayarına not aldığını dile getiren Fermann, "2014 yılının eylül ayında güvenlik firmalarının ilticacılara kötü davrandığına dair bir haber okuyunca, bana cesaret geldi. Yaşadıklarımı bir makalede kaleme alıp tüm basına gönderdim. Bunun üzerine 'Staatsschutz' denilen devleti koruma teşkilatı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda olay döndü dolaştı ve ben haklıyken suçlu durumuna düştüm ve aleyhimde yalan ifade vermekten dava açıldı" şeklinde konuştu.

-"Almanya'da insan haklarından bahsedip Türkiye'yi eleştirmeleri bir tiyatrodan ibaret"

2 Şubat 2016'da Bielefeld'de çıkacağı mahkemeyi beklediğini aktaran Fermann, Almanya'da insan haklarından bahsedip Türkiye'yi eleştirmelerinin bir tiyatrodan ibaret olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Almanya'daki bazı çevreler insan hakları ve basın özgürlüğü konusunda Türkiye'yi eleştiriyorlar. Türkiye'de terör örgütlerinin bile propaganda yapabildikleri kendi gazete ve televizyonları var. Alman ceza hukuku tek kelime insan haklarından bahsetmez. Almanya'da insan haklarıyla ilgili tek bir örgüt bulamazsınız. Biz yıllardır kendimizi bu konuya adadık, insan hakları için uğraşıyoruz. Bu yaşadıklarımız da bunun bedeli olsa gerek".

Haber Ara