Dolar

32,2560

Euro

35,0784

Altın

2.465,10

Bist

10.319,96

Diş protez teknisyenlerinin sorunları Meclis'te

Diş protez teknisyenlerinin sorunları Meclis'te

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-16 14:10:44

Diş protez teknisyenlerinin sorunları Meclis'te
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, yıpranma tazminatı ve erken emeklilik isteyen diş protez teknisyenleriyle basın toplantısı düzenledi.

CHP İzmir Milletvekili Çam, beraberindeki DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve bir grup diş protez teknisyeniyle, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, "Sessiz Ölümlere Hayır", "Yıpranma Tazminatı, Erken Emeklilik İstiyoruz", "Uzun Çalışma Saatlerine Hayır", "Perdenin Arkasındaki Görünmeyen Emek Biziz", "Sizler Gülün Diye Bizler Ölüyoruz" yazılı dövizlerle katıldı.

Diş protez teknisyenlerinin çok fazla sorunları bulunduğunu belirten Çam, ağız ve diş sağlığına emek veren, işin mutfağındaki bu grubun, güç koşullarda çalıştıklarını kimsenin bilmediğini ifade etti.

DİSK Genel Sekreteri Çerkezoğlu da kamudaki ağız diş sağlığı merkezlerinde 20 binin üzerinde diş protez teknisyeni çalıştığını vurgulayarak, bu grubun, alınan siparişlerin yetiştirilmesi için mesai saatlerinden daha fazla çalıştığını, yıllık izinlerini, fazla mesailerini, doğum, emzirme izinlerini kullanamadığını anlattı.

Yıllardır bu koşullarda çalışmak zorunda kaldıklarını anlatan Çerkezoğlu, diş protez teknisyenlerinin, çocuklarının büyümesini dahi göremediğini belirtti.

Diş protez teknisyenlerinin en önemli sorunlardan birinin de meslek hastalıkları olduğunu kaydeden Arzu Çerkezoğlu, teknisyenlerin, metal tozlarıyla çalıştığını, ciddi solunum ve akciğer problemleriyle karşı karşıya kaldıklarını bildirdi.

Çerkezoğlu, diş protez teknisyenlerine erken emeklilik, yıpranma payı verilmesini istedi.

Haber Ara