Dolar

32,3575

Euro

34,6835

Altın

2.386,15

Bist

10.182,59

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-15 01:11:15

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, terörün, nerede olursa ve kimden gelirse gelsin başının ezilmesi ve lanetlenmesi gerektiğini bildirdi.

Özdağ, Fransa'daki terör saldırısını kınadığı yazılı açıklamasında, Fransa devletine, milletine ve terör kurbanlarının yakınlarına başsağlığı diledi.

Suruç ve Ankara'da patlayan bombalarla ilgili düşüncelerinin Fransa'daki olayla aynı olduğunu vurgulayan Özdağ, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şimdi aynı sözleri Fransa'daki saldırılardan sonra söylüyorum. Terörün, dili, dini, ırkı, mezhebi, rengi, acıması, vicdanı velhasılıkelam insani hiçbir yönü yoktur. Terör nerede olursa ve kimden gelirse gelsin başı ezilmeli, lanetlenmelidir. Terörün kan ve şiddetten beslenmektedir. Uluslararası arenada terörle, dil, din, devlet ayrımı yapılmaksızın kararlı, birlik, beraberlik içerisinde mücadele edildiğinde terör örgütleri kendi akıttıkları kanda kendileri boğulacak, insanlık ve demokrasi galip gelecektir."

-Terörle mücadele

Türkiye'de terörün kansız ve kavgasız bitmesi için parti olarak ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Özdağ, açıklamasında ayrıca şunları belirtti:

"Kürtlerin hayatını zorlaştıran, demokrasi dışı tek bir düzenleme kalmamıştır. Kaldı ki Kürtler ve Türkler tek millettir. Etnisite ile millet bazı kesimler tarafından bilinçli olarak karıştırılıyor. Etnik kökenlerin farklı olması tek millet olmaya mani değildir. Dünyada tek etnikli millet Japonya, Kore gibi ülkeleri saymazsanız hemen hemen yok gibidir. Gafil ve hain taifesi bu gerçeği bile çarpıtıyor. Bilinçli olarak gözden ırak tutuyor. 1 Kasım'da Türk milleti mesajı vermiştir. 'Terör örgütü ile mücadele et, milli bütünlüğümüzden taviz verme, toplumu demokrasi, adalet ve insan hakları temelinde bütünleştir' demiştir. Kendini ve beynini ihanetin emrine verenler bunu er geç anlayacaklardır."

Haber Ara