Dolar

32,2789

Euro

35,0370

Altın

2.480,53

Bist

10.548,91

Viyana'daki Suriye görüşmeleri

Viyana'daki Suriye görüşmeleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-15 01:06:15

Viyana'daki Suriye görüşmeleri
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Viyana'daki Suriye görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, "DAEŞ ve takipçilerinin teşkil ettiği vahşi tehditle mücadele etmesini sağlamak için Suriye'deki iç savaşı çözmeye dönük güçlü ve birlik halinde bir girişime acilen ihtiyaç var" dedi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 17 ülke ile AB, BM ve Arap Ligi temsilcilerinin katıldığı Suriye görüşmelerinin üçüncü turuyla ilgili değerlendirmede bulunan Hammond, "Viyana'daki tartışmalarımız verimli geçti. Şimdi Suriye halkı için barışa doğru ilerleyen bir süreç hız kazanıyor" dedi.

Görüşmelerde ateşkese ve "Suriye halkının kendi kaderini kendi ellerine alma"ya yönelik çalışma konusunda anlaşmaya varıldığını ifade eden Hammond, "İngiltere Beşşar Esed'in Suriye'nin geleceğinde herhangi bir rol oynamasına karşı olmayı sürdürüyor" görüşünü dile getirdi.

Hammond, "Paris'teki korkunç saldırılar da gösterdi ki herkesin DAEŞ ve takipçilerinin teşkil ettiği vahşi tehditle mücadele etmesini sağlamak için Suriye'deki iç savaşı çözmeye dönük güçlü ve birlik halinde bir girişime acilen ihtiyaç var" değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara